- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пентагон објавио извештај о НЛО: Има ли доказа о ванземаљцима?

© AP Photo / Patrick SemanskyПоглед на Пентагон
Поглед на Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
Пратите нас
Пентагон је објавио извештај о неидентификованим летећим објектима (НЛО) у којем се наводи да у истрагама америчке владе од краја Другог светског рата нису пронађени докази о ванземаљцима или ванземаљској технологији.
Студија, коју је спровело америчко министарство одбране, анализирала је истраге Владе САД од 1945. године о случајевима када су наводно уочени неидентификовани летећи објекти (НЛО).
Студија није пронашла ниједан доказ да је било који од тих феномена био знак ванземаљског живота или да су америчка влада и приватне компаније преузеле ванземаљске технологије и да их скривају, пренео је АП.
"Сви истражни напори, на свим нивоима класификације, довели су до закључка да је већина виђених феномена представљала обичне објекте и појаве", наводи се у извештају који је одобрио амерички Конгрес.
Такође се истиче да је од 1945. године америчка влада финансирала истраге којима је требало утврдити да ли неидентификовани феномени представљају ризик по безбедност летења или технолошки напредак супарничких нација или доказ, како је наведено, "о технологији ван овога света, под интелигентном контролом".
Пентагон је 2022. године саопштио да његова канцеларија ААРО није пронашла доказе који би сугерисали да су ванземаљци посетили Земљу или да су се срушили на њену површину.
Други део извештаја, фокусиран на новија истраживања, биће накнадно објављен.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала