- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Случај „тунел“: Објављен списак несталих ствари из депоа суда у Подгорици – оружје, дрога, телефони

© Фото : Flickr/Vlada Crne Gore/R. KoprivicaИстражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.
Истражитељи претпостављају да је тунел између приватног стана у стамбеној згради у Његошевој улици до депоа у подгоричком Вишем суду могао  бити коришћен за бекство неког од затвореника, ликвидације или уклањање доказа.  - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
Пратите нас
Према завршеном попису из депоа Вишег суда у Подгорици, до којег је био прокопан тунел од суседне зграде, недостаје укупно 13 пиштоља, три пиштољ-револвера и три пушке од чега је из правоснажно окончаних предмета: шест пиштоља, три пиштоља-револвера и две пушке, незванично сазнаје ТВЦГ.
Утврђено је, наводи се, да у једном од предмета између осталог, није пронађено седам мобилних телефона, више СИМ картица од којих једна иностраног оператера „ГО пхоне”, кључ од возила марке „Ауди А8", пасош, Решење Пореске управе о ослобађању пореза на промет, бела коверта исписана хемијском, визит карта "Ентеријери".
Када је о правоснажно окончаним предметима реч, утврђено је да недостаје мобилни телефон марке „Самсунг".
Осим тога, утврђено је да недостају два телефона, марке „Самсунг" и „Нокиа", за која је било одлучено да се врате осуђеном међутим није евидентирано да их је то лице преузело односно да су му предата.
Јавност је посебно интересовало шта је било са дрогом из Депоа, а према сазнањима ТВЦГ, у правоснажно окончаном предмету, пронађене су четири провидне кесице, од чега две празне а у двема се налази по један мали замотуљак. По пресуди од окривљеног су одузета 8,62г хероина;
У предмету који је у раду није пронађена врећица марихуане у количини од 7,692г, а у правоснажно окончаном предмету није пронађена конопља у количини од 177,68г.
Такође, у правоснажно окончаном предмету нису пронађена три замотуљка марихуане у количини од 0,862г, 1,492г, и 58,503г, а у предмету који није правоснажно окончан, недостаје 9,726г кокаина.
У предмету који је правоснажно окончан 11. јула 2019, по књизи одузетих ствари по којој се упоређују ствари предате на чување, списи се састоје од шест фолдера-регистратора и једног пакета а пронађен је један пакет и четири фолдера-регистратора.
Дакле комисија је констатовала да недостају два фолдера из тог предмета. Спис се налазио у просторији у којој је извршен упад односно где је пронађен отвор за поџемни пролаз, пренео је портал РТЦГ.
Прочитајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала