- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши амерички обавештајац: Бундесвер изневерио НАТО и угрозио националне интересе САД

© AFP 2023 / DAVID GANNONРајхстаг, немачка застава
Рајхстаг, немачка застава - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Бундесвер је изневерио Сједињене Америчке Државе и НАТО плановима о нападу на руску територију, изјавио је Спутњику бивши амерички обавештајац Скот Ритер, коментаришући аудио снимак разговора немачких официра о могућим нападима на Кримски мост.

„Ово је прича о томе како европске земље и НАТО угрожавају националну безбедност САД. Морам да подсетим људе да је немачки парламент не једном, већ два пута великом већином одбацио идеју о пребацивању крстарећих ракета 'таурус' из Немачке у Украјину“, рекао је Ритер.

Истовремено, он је додао да у Бундесверу постоје официри који покушавају да делују заобилазећи Министарство одбране Немачке, канцелара Олафа Шолца и парламент земље.
Подсетимо, главна уредница медијске групе „Русија севодња“ и телевизијског канала РТ Маргарита Симоњан објавила је у петак 40-минутни аудио-снимак разговора високих официра немачког Бундесвера који разматрају „како да бомбардују Кримски мост“.
Према том запису, у разговору су учествовала четворица официра, међу којима је и начелник Одељења за операције и обуку вваздухопловних снага. Официри, између осталог, разматрају како да испоруче ракете „таурус“ и како да обуче украјинске војнике да испале те ракете на Кримски мост, тако да Немци не пређу „црвену линију“ и да не постану очигледни учесници сукоба у Украјини.
Портпарол Кремља Дмитирј Песков изјавио је да садржај разговора немачких официра о припреми напада на Кримски мост показује директну умешаност Запада у сукоб у Украјини.
Погледајте и:
Рајхстаг, седиште Бундестага, Немачка - Sputnik Србија, 1920, 05.03.2024
СВЕТ
„Берлин изгубио углед“: Светски медији о објављивању разговора немачких војника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала