- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

За Дуљаја су црно-бели хероји – а Милојевић поручује: Већ виђен сценарио, нека пробају нешто друго

© Sputnik / Лола ЂорђевићЦрвена звезда Партизан 172. вечити дерби
Црвена звезда Партизан 172. вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Док је Игор Дуљај, тренер Партизана, на конференцији после 172. вечитог дербија против Црвене звезде (2:2) истицао да су његови играчи хероји, Владан Милојевић, тренер Црвене звезде, говорио је о томе да се око црвено-белих прави негативна атмосфера.
Прве утиске са меча изнео је најпре Игор Дуљај који је истакао да су играчи Партизана за њега хероји нарочито због онога што су приказали у последњих 15 минута регуларног дела и девет мминута надокнаде када су остали са играчем мање јер је Северина добио два ђута картона за десет минута.
„Увек када останете без играча све се мења оно што сте замислили. Имали су прилику да виде четири гола, није било досадно, доста шанси са обе стране. Имали смо доста играча који су данас изашли на терен без тренинга, када се све сабаре и одузме није лако постићи два гола, они су постигли из прекида, ми из игре. Било је тешко одиграти 15 плус 8 минута против такве Црвене звезде, тако да слободно могу да кажем да су играчи Партизана били хероји“, био је први утисак тренера Партизана.
Иако се чинило да неким одлукама није био задовољан, Дуљај није желео да коментарише суђење.
„Без обзира на све, не желим да коментаришем суђење, рекао сам првог дана да то нећу радити, онај ко види, види све“, рекао је Дуљај.
Тренер црно-белих морао је да води рачуна и о ровитим играчима због чега је дошло до неких измена које су биле важне за даљи ток меча.
„Имали смо проблем са Захидом који се жалио на задњу ложу, има тај проблем седам дана, морао сам да појачам средину, оставим играче који играју у нападу да имају простора за контре, имамо брза крила, Северина, Гох, имали смо и Салдању док је био на терену. Неколико играча је са неколико тренинга играло и из тог разлога сам морао да их мењам јер су почели да падају у другом полувремену“, истакао је Дуљај.
У једном тренутку тренер Партизана имао је вербални окршај, али на конференцији је објаснио да то није било са било ким из табора Звезде.
„Није нико са клупе Црвене звезде, то је био неки господин, нико није било шта рекао ружно, поздравили смо се сви, честитали једни другима на доброј утакмици и дошли смо до закључка да је дерби био добар и да је публика имала шта да види“, поручио је тренер црно-белих.
Упитан је и за партију Аранђела Стојковића који је имао простора да буде бољи.
„Како у животу тако и у фудбалу постоје успони и падови, верујем у сваког играча Партизана, на основу једне или две утакмице је тешко рећи да ли је у паду форме. Имао је срећу да је имао Калулула који му је доста помогао“, истакао је Дуљај.
За сам крај још једном је подвукао да црно-белима није било лако да играју са играчем мање против тако јаког противника као што је Звезда.
„Знали смо да су опасни по левом боку, али нисмо то најбоље затврали, осетило се то у првом полувремену. Осећања су помешана, рекао сам да овај дерби неће решити питање првака, има још доста оптицаја, ова утакмица је завршена, могла је да оде у другом смену за оба тима, морате имати у виду да смо играли 20 и нешто минута са играчем мање против изузетно јаке Звезде. То је веома тешко, још једном морам да поновим да су играчи хероји, имали смо фанстатичну подршку као никада пре, похвала за навијаче оба клуба који су уприличили амбијент“, закључио је Игор Дуљај.
После Дуљаја конференцију је одржао и Владан Милојевић. Пре него што је добио питања, Владан Милојевић изнео је најпре своје прве импресије.
„Мислим да је била једна лепа утакмица, добар дерби, пуне трибине, не знам званично колико гледалаца, атмосфера дивна, мислим да смо пружили добру партију. Један добар дерби, што се тиче нас, да ли сам задовољан резултатом, сигурно да нисам. Имали смо добру игру, имали смо противника који је имао за циљ да се брани, да проба на контру, то је сасвим легитимно. Хтели смо да контролишемо игру, имали смо доста шанси. Хтео сам да извучем, да оволико имате шанси да на крају само дате два гола. Генерално, голман Јовановић је играч утакмице, али мислим да је један голман који је одбранио и оно што се брани и оно што се не брани“, рекао је тренер Звезде.
Потом је изнео статистичке податке.
„Имали смо посед 72 одсто поседа наспрам њихових 28 одсто, ми 20 шутева они два, ми шест у оквир гола они два“, истакао је Милојевић.
Захвалан је тренер Звезде био навијачима на доброј атмосфери.
„Оно што бих хтео да кажем је да сам поносан на атмосферу, велико хвала нашим навијачима, приредили су ми да видим Маракану пуну. Партизан са својим навијачима, имали су колико год су карата хтели. Велико хвала за мој клуб, доста је оспоравано, играчи су пробали да дају све од себе, моји су дали, да направе добар перформанс. Ако је неко требао да буде ближи победи то смо ми требали да будемо“, сматра тренер Звезде.
Потом је говорио и о томе да се око Звезде ствара негативна атмосфера.
„Сада ћу то да вам кажем и нећу више. Сценарио је већ виђен, два пута исту ствар. Од почетка се прави негативна атмосфера према нама, не критикујем вас, али је виђена иста прича да је титула намештена, да је један клуб потлачен, да једном клубу држава не помаже, прављење покрета само да се направи да је неко угрожен. Ја то нећу да дозволим, није случајно да где год играмо да је нама нешто поклонио, ајде да пробају нешто друго да ураде, оно што могу да кажем браво за навијаче“, истакао је Милојевић.
Наставио је у истом ритму.
„Од када играмо увек неко оспоравање, омаловажавање. Нећу дозволити то. Као клуб и тренер нећу то дозволити. Не могу ја то да дозволим или не, ја имам само то да могу да вам кажем своје мишљење. Да се не прича да кад неко има, све је поштено, а када нема, онда је све намештено... Води се неки медијски, хибридни рат, кампања... Данас нисмо победили, па кад је све то тачно, што данас не победисмо!?“, упитао је Милојевић.
Тренер Звезде говорио је и о ситуацији о српском фудбалу.
„Идемо да се боримо, тренутно смо други, има да се игра, српски фудбал није толико лош колико се представља, само се гледају негативне ствари, ајде да гледамо позитивне. Честитиао бих играчима на игри, залагању, капа доле. Леп дерби, колико је био квалитетан то ћете ви најбоље да знате, мислим да има будућности. Ми немамо бољи фудбал, ајде да га дигнемо. Прошле године је било толико клубова у Европи, то нема нигде, то су неке ствари које нису пале са неба, то је рад, стално се нешто омаловажава. Та прича да је неко потлачен, та прича не пије воду“, рекао је Милојевић.
Тренер црвено-белих на дан дербија прославио је и рођендан, а за поклон прихвата и реми.
„Нема везе, довољно је и ово било од мојих играча, хтели су да дају све од себе, добио сам жеље од свих и драго ми је. Хтели смо да победимо, али и овако је довољно“, рекао је Милојевић.
Када је реч о првом голу Партизана односно Матеуса Салдање, признаје да су играчи Звезде погрешили.
„Апсолутно смо погрешили, нисмо реаговали, нећу да карактеришем било ког играча за било шта, имали су намеру, није то требало, свака грешка вам чини да научите. Десило се, боже мој и идемо даље“, истиче тренер Звезде.
За крај је говорио о нападачком фудбалу црвено-белих.
„Не кажеш то ти, већ ја преводим 'транслате'. Па ето, мало сам показао да можемо и да нападамо. Шалим се, заиста смо хтели да одиграмо, припремили смо на прави начин. Увек има грешака које се поткрадају, али радује ме то што смо од првог до 90. минута покушавали да доминирамо и нападали. И кад водите и кад сте у хендикепу и губите после шок-голова... Треба дићи играче, па у незгодним тренуцима игре добијете голове који много психолошки могу да утичу на игру. Партизан има добре играче, очигледно опредељене на контанападе, Натхо и Захид могу да дају те кључне пасове... Тако се завршило и идемо даље“, поручио је Владан Милојевић.
Црвена звезда Партизан 172. вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
СПОРТ
Звездин капитен после ремија критиковао црно-беле: „Ваљали су се по терену“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала