Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Две препоруке ОДИХР-а већ испуњене“: Ана Брнабић са амбасадорима Квинте

© Tanjug / VLADA REPUBLIKE SRBIJE/PEĐA VUČKOVIĆАна Брнабић са амбасадорима Квинте
Ана Брнабић са амбасадорима Квинте - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са амбасадорима Квинте и амбасадором Европске уније у Србији. Брнабићева је дипломатама пренела две су две препоруке ОДИХР-а већ испуњене, да се на осталима ради, као и да је та Мисија позвана да посматра и нове београдске изборе.
Брнабић је амбасадоре упознала са свим што је до сада урађено на имплементирању препорука ОДИХР-а за унапређење изборног процеса. Она је предочила амбасадорима да већину препорука ОДИХР-а мора да спроведе парламент.
Брнабић је амбасадорима захвалила на одличној сарадњи коју су имали у претходним годинама, током њеног председавања Владом Србије. Она је изразила наду да ће добру сарадњу наставити и у будућности, са наредном Владом, као и са њом лично, саопштила је владина Служба за сарадњу с медијима.
Амбасадори су истакли да су са Брнабић имали добар однос и пожелели су јој много среће и успеха у њеној наредној улози.
Она је упознала амбасадоре са тиме да ће у наредном периоду, све до избора нове Владе, њоме председавати први потредседник Владе Ивица Дачић.
Амбасадори су честитали Брнабић на томе што је Србија добила председавање Глобалним партнерством за вештачку интелигенцију.
Састанку су присуствовали амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији, Кристофер Хил, амбасадорка Немачке Анке Конрад, амбасадор Француске Пјер Кошар, амбасадор Италије Лука Гори, амбасадор Велике Британије Едвард Фергусон и амбасадор Европске уније у Србији Емануел Жиофре.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала