- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је веровао, Симона је победила: „Послао ми је подршку пре и после суђења – дивим му се“

© Sputnik / Alexey Filippov / Уђи у базу фотографијаСимона Халеп
Симона Халеп  - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, пружио је подршку Симони Халеп, румунској тенисерки, током судског процеса који је вођен против ње. Српски ас послао је поруку бившој првој тенисерки света која је на крају ослобођена свих оптужби.
Због позитивног резултата на допинг тесту Симона Халеп била је суспендована на четири године, али је добила спор пред Судом за спортску арбитражу у Лозани, па је тако казна смањена на девет месеци који су већ истекли и зато Румунка може одмах на терен.
Халепова је добила специјалну позивницу за мастерс у Мајамију, а у интервјуу за „Антену 3“ открила је да јој је подршку пружио и Новак Ђоковић.
„Новак ми је послао поруку пре и после суђења. Кербер, Барти, Квитова такође – не могу да кажем да је то пријатељство јер смо противнице, али била сам веома срећна што су ми писале“, рекла је бивша прва тенисерка света.
Потом је похвалила српског аса.
„Много се дивим Ђоковићу због свега што представља на терену. Дивим се његовој амбицији – он је посебан, другачији човек, дивим му се као спортисти у целости. Не познајем га лично, али ради све што може како би остао најбољи, брине о томе шта једе… Ја не! Ја једем и чоколаду, али успела сам да се не угојим, што је веома важно“, објаснила је Халеп.
Добре вести за румунску тенисерку биле су и те што је сачувала све спонзоре јер су веровали да је невина и чекали су да се врати на терен.
„Обично сам веома интровертна, али сада сам звала све спонзоре и објаснила шта се десило. Нису тражили детаље, али рекли су да не верују да сам се допинговала и да ће наставити да раде са мном. То је јединствена ствар, видела сам много случајева када спонзори напусте спортисте. То ми је било олакшања, светло у мраку, то што ти људи нису веровали да сам се допинговала“, истакла је румунска тенисерка.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
СПОРТ
„Надал ако не освоји Ролан Гарос – крај каријере је неизбежан“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала