- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Скот Ритер: Макрон покушава да увуче Америку у рат са Русијом

© AP Photo / Patrick SemanskyЏозеф Бајден и Емануел Макрон уочи самита Г7
Џозеф Бајден и Емануел Макрон уочи самита Г7 - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
Пратите нас
Француски председник Емануел Макрон провокативним изјавама о слању трупа у Украјину покушава да увуче САД у рат са Русијом, изјавио је бивши амерички обавештајац и војни аналитичар Скот Ритер.
„То је његова глупа игра. Француска нема довољно војне снаге за распоређивање која би била значајна за Украјину тако да ће Француској бити потребна помоћ других НАТО земаља које би хтеле да пошаљу трупе. Шта ће бити када крену у битку са Русијом? Шта ће се десити када Русија уништи те трупе? Тада ће Француска узвикнути: 'НАТО, дођи нам у помоћ!'", казао је Ритер.
Према његовим речима, такве акције Француске створиће „замку“ Вашингтону који ће бити приморан да притекне у помоћ својим савезницима из НАТО-а.
„Не можемо дозволити да дође до ситуације у којој европски лидери доносе одлуке које ће на крају довести до рата САД са Русијом“, нагласио је.
Ритер је додао да западни политичари треба да започну дијалог са Москвом о европским безбедносним питањима и да чешће позивају руске амбасадоре у Европи и Сједињеним Државама.
„Ево неколико професионалних савета за креаторе политике – позовите Анатолија Антонова, амбасадора Русије у САД и разговарајте са њим. У садашњим реалностима, требало би да постоји ред америчких дипломата испред руске амбасаде у Вашингтону који чекају да уђу и разговарају о питањима нуклеарног разоружања са Антоновом“, додао је Ритер.
Подсетимо, француски председник Емануел Макрон рекао је да се ЕУ сложила да створи такозвану „девету коалицију за дубоке ударе“ са циљем снабдевања Украјине ракетама средњег и дугог домета, као и да ће Француска учинити све да спречи Русију да „победи у овом рату“.
Председник Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија, 1920, 08.03.2024
РУСИЈА
Макрон прешао црвену линију али Французи неће у сукоб с Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала