- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин Шериф запретио Партизану: „Победићемо их у следећем дербију“ /видео/

© Фото : ФК Црвена звездаШериф Ендиаје
Шериф Ендиаје - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
Пратите нас
Два вечита дербија и два гола учинак је сенегалског нападача Шерифа Ендиајеа који полако, али сигурно улази у срца навијача Црвене звезде и оправдава поверење које му указује тренер Владан Милојевић. Шериф није био задовољан због ремија у 172. вечитом дербију (2:2),.
Поручио је да су црвено-бели бољи тим и да ће у следећем одмеравању снага поразити највећег ривала и узети титулу.
Покушао је Шериф „вруће главе“ да сумира утиске после поделе бодова на стадиону „Рајко Митић“, у дербију у ком је при резултату 2:2 Звезда константно атаковала ка голу ривала, али лопта није хтела у гол. Пречке, стативе, бравуре голмана Јовановића међу стативама.
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
СПОРТ
„Српска веза“ прорадила у Америци /видео/
„Тешка утакмица очекивано. Желели смо да освојимо три бода, али срећа није била на нашој страни. То је фудбал. На крају подела бодова, а ми настављамо да борбу за титулу“, рекао је Шериф.
На питање да ли је некада играо утакмицу у којој је његов тим промашио толико прилика, одговорио је:
„ Ово је први пут да вам кажем искрено. Да се толико шанси промаши. Много смо промашили, они су се бранили, нама је било тешко да пробијемо тај бедем. Лично, као нападачу ми тешко падају промашене прилике. Али, сада сам опуштенији због себе и екипе, јер знам и осећам да тренер Милојевић верује у мене. Даћу све од себе да наставим да постижем голове“, истакао је Шериф Ендиаје у „микс-зони“ у разговору са медијима после 172. вечитог дербија.
Повукао је Сенегалац паралелу између 171. и 172. вечитог дербија, а свестан је да ће до краја сезоне у трци за титулу бити још један.
„У децембру је било теже сада смо компатибилнији и много је лакше. Осећам се далљеко боље него тада, јер ми је тренер показао поштовање и поверње. Цени мој квалитет, верује у мене и ја се трудим да му узврати. Ја сам нападач и понекад ове ситуације могу да вас поремете, некад погрешите због притиска, сда сам слободнији и опуштенији. Тада сам себи набио притисак када смо изубили. Доста сам промашивао током јесени и мислиои сам да је то меч на 'све или ништа'. Сада, после овог дербија немам дилему да смо бољи од Партизана, победићемо их у последњем дербију“, закључио је Шериф Ендиаје.
СПОРТ
Баждару било теже на клупи – Ковачевић ништа не би променио: „Оставили смо срце на терену“
Жандармерија - Sputnik Србија, 1920, 09.03.2024
СПОРТ
Ухапшен навијач Партизана осумњичен за напад на припадника Жандармерије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала