- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хтели да профитирају уз помоћ „ђавола“, али...

© AFP 2023 / PAUL ELLISСофијан Амрабат
Софијан Амрабат - Sputnik Србија, 1920, 10.03.2024
Пратите нас
Фиорентина је забринута што Софијану Амрабату који се налази на позајмици у Манчестер јунајтеду пада тржишна вредност. Да ли је у питању лоша форма у којој се после Мундијала у Катару налази искусни марокански везиста, или су у питању „ђавоља посла“ није познато, али је јасно да би Јунајтед могао ту да има своју рачуницу.
Манчестер је 2. септембра пола сата пре истека прелазног рока у Европи обезбедио потпис Амрабата на позајмицу до краја сезоне, за шта се обавезао да плати клубу из Фиренце око 9,3 милиона евра уз могућност откупа уговора по истеку позајмице 30. јуна.
Амрабат је ове сезоне у Премијер лиги одиграо 13 утакмица без конкретног учинка. Нула голова, нула асистенција и три жута картона за неког од кога су сви имали велика очекивања, док су у Фиренци „трљали руке“, надајући се да би одличне партије везисте који је „експлодирао“ на Светском првенству у Катару, могле да му дигну цену, како би клуб зарадио од трансфера.
Ништа боље и другачије није ни у Лиги шампиона, где је на пет утакмица у два наврата „пожутео“, и то је апсолутно све.
Последња тржишна вредност Софијана Амрабата према процени специјализованог фудбалског сајта „transfermarkt.de“ крајем децембра је износила 28 милиона евра, док се очекује да у наредном, она буде још мања.
Јасно је да то никако не иде у прилог „виоли“ која би могла да остане без Амрабата за ситан новац у случају да „ђаволи“ одлуче да откупе уговор.
О томе су известили италијански медији, портал „Фудбал Италија“, који је први лансирао вест о томе да су у Фиорентини забринути што Софијан Амрабат снижава своју тржишну вредност током позајмице на Олд Трафорду.
Остаје да се види како ће до краја сезоне изгледати на „зеленом тепиху“ 27-годињши Мароканац који може да игра на позицији задњег или централног везног, док се солидно сналази и на месту левог бека.
Ипак, јасно је да Амрабат није ни бледа сенка оног играча који је залудео бројне европске клубове током Мундијала у Катару, када су се многи борили за његов потпис, а он је изабрао позив Ерика Тен Хага да пређе у Манчестер јунајтед, где се до сада није прославио.
Судија додељује жути картон фудбалеру Лајпцига  - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
СПОРТ
Именован судија за вечити дерби
Конкретан разлог драстичног пада његове форме није познат.
Амрабат је прошао омладинску школу Утрехта, после чега је три сезоне провео у првом тиму, пре него што је прешао у Фејенорд, да би после тога играо за Клуб Бриж, уследила је позајмица у Верону, после чега је његов квалитет препознала Фиорентина за коју је одиграо 107 утакмица и постигао је само један гол уз једну асистенцију.
Али, од Амрабата се не очекује да тресе мреже и да асистира, већ да „разбија“ противничке нападе и да неуморно трчи и да „хапси“ ривале по терену, што је вансеријски радио током Светског првенства у Катару.
Александар Павловић - Sputnik Србија, 1920, 06.03.2024
СПОРТ
Бизарности случаја „Павловић“: Србија у руци, Немачка на грани – и откуд у причи тзв. Косово?!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала