- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка спрема велики сајбер напад на руски изборни систем

© Sputnik / Рамиль СитдиковГласање електронским путем на изборима у Русији
Гласање електронским путем на изборима у Русији - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе планирају велики сајбер напад на систем електронског гласања на председнички изборима у Русији како би закомпликовале пребројавање гласова, саопштила је Спољно-обавештајна служба (СВР) Руске Федерације.
„Уз учешће водећих америчких ИТ стручњака, планирано је да се изврше сајбер напади на систем даљинског електронског гласања, који ће онемогућити пребројавање гласова значајног дела руских бирача“, наводи се у тексту.
Тиме САД намеравају да вештачки смање излазност, што би довело у сумњу изборне резултате, додаје СВР.
"План је једноставан на амерички начин. Према проценама Вашингтона, "смањење излазности" даће повод Западу да доведе у питање резултате избора", наводи се у извештају.
СВР је истакао да „политички стратези у Вашингтону ризикују да поново погреше у проценама“.
Служба је додала да се, на подстицај Вашингтона, преко опозиционих интернет ресурса шире позиви грађанима Русије да игноришу изборе.
Савет Федерације Русије расписао је председничке изборе за 17. март 2024. године. Гласање ће трајати три дана: 15., 16. и 17. марта. За место шефа државе боре се четири кандидата које је регистровала Централна изборна комисија: Леонид Слуцки, Николај Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала