- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Иван Босиљчић заказао три концерта у МТС дворани: Уз поезију и музику да постанемо бољи људи

© Фото : Спутњику уступио ЦЕБЕФ/ФЕСТ промоФилм "Јорговани" Синише Цветића
Филм Јорговани Синише Цветића - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Биће ово прилика да се огледнемо једни у другима и да заједно одмеримо колико смо се променили за деценију и по. Ја сам сигуран да ћемо сви после овог сусрета изаћи из дворане, поносни што су музика, поезија и уметност, наш начин тражења лепоте и да смо баш због тога, у међувремену постали бољи и душевнији људи.
Овим речима глумац Иван Босиљчић позива публику на своје концерте у МТС дворани насловљене „Наше вече“.
Улазнице за концерте 29. марта и 5. априла су распродате, па је популарни глумац заказао и трећи наступ за 13. април.
Босиљчић ће наступити у пратњи Симфонијског оркестра уметничког ансамбла „Станислав Бинички“.
„Наше вече“ је музички сусрет публике и уметника, који обједињује популарне филмске и позоришне мелодије наших простора и антологијску поезију књижевних великана.
Публика је бурним емотивним реакцијама дочекивала Босиљчићеве наступе, како у великим концертним дворанама региона, тако и на позоришним сценама широм Европе и света, а сцена МТС дворане, тадашње Дворане Дома синдиката, била је место са кога се Иван Босиљчић тада први пут представио публици на овај начин.

Након 15 година на тој истој сцени, у истом саставу као на почетку овог чаробног, музичког, поетског пута, у пратњи 30 музичара Симфонијског оркестра уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, Босиљчић ће изаћи пред своју публику.
На питање зашто су ове вечери толико вољене од стране публике, Иван увек са осмехом кратко одговори: „Дођите и видите“!
Велико интересовање публике влада и за његов нови филм „Јорговани“ у режији Синише Цветића који је за 10 дана погледало 100.000 гледалаца.
Омиљени филмски пар Слобода Мићаловић и Иван Босиљчић, заједно са ауторском и глумачком екипом, из дана у дан добијају позитивне критике, али на прво месту од публике која је са одушевљењем препознала ову филмску причу премијерно приказану на недавно завршеном ФЕСТ-у.
Иван Босиљчић - Sputnik Србија, 1920, 24.02.2024
КУЛТУРА
Иван Босиљчић о светој земљи Русији у којој је порастао као уметник, човек и патриота
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала