- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У соби држи Новаков постер – а сада игра против њега: „Срећни губитник“ нова препрека за српског аса

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Лука Нарди, млади италијански тенисер, наредни је противник Новака Ђоковића на мастерсу у Индијан Велсу, а и дан данас 20-годишњак у соби држи постер српског аса.
Момак рођен 2003. године у ноћи између понедељка и уторка оствариће свој сан јер ће одиграти меч против Новака Ђоковића, најуспешнијег тенисера свих времена. За Луку Нардија то ће бити невероватно искуство.
„Мислим да је то једно од најбољих искустава које момак може да доживи, посебно за некога младог попут мене. Имам његов постер у својој соби, тако да можете да разумете како ово може бити веома узбудљиво за мене. Сигурно ће то бити сјајно искуство“, рекао је Нарди.
Италијану се од свега у Новаковој игри највише допада његова кретња.
„Свиђа ми се како може да се креће на терену. Он је веома динамичан и еластичан играч. Волим његов менталитет , то да увек буде чврст и да увек покушава да буде фокусиран и да не дозволи противнику да види како се осећа или шта мисли. Дакле, то је веома лепа ствар“, рекао је италијански тенисер.
Имао је Нарди много среће што се уопште нашао у главном жребу јер је претходно испао у квалификацијама. Упао је уместо Томаса Ечеврија који је био носилац па је тако у првом колу био и слободан.
После пораза у квалификацијама Нарди је већ размишљао о наредном турниру.
„Нисам размишљао о томе да останем овде. Требало је да кренем следећег дана. Остао сам јер је постојала мала шанса да уђем и то се догодило. Мислио сам већ на следећи турнир“, рекао је италијански тенисер.
И самом Луки невероватно је докле је доспео када се присети одакле је почео.
„То је веома кул. Размишљајући где сам почео, у мањем тениском клубу где сам био веома стидљив да будем на терену. Моја мама је морала да буде на мрежи јер ми је требала да буде тамо. Морао сам да имам некога да ми укаже поверење. Бити сада овде, играти на оваквом стадиону пред овом публиком против првог на свету, сигурно је то нешто сјајно за мене“, истакао је Нарди.
Када је реч о његовом стилу игре, лади Италијан поручује да не воли да буде досадан.
„Када сам на терену, волим да играм веома агресивно и можда то може бити забавно за публику. Не волим да будем досадан на терену. Надам се да људи могу да уживају гледајући моје мечеве и то је једино што могу да кажем када сам на терену. Ван терена сам нормалан момак“, поручује Нарди.
Свестан је да против Новака мора да игра и бољи од свог најбољег тениса.
„Морам да будем веома фокусиран на сваки поен, на сваки ударац који направим. Сигурно ће то бити још теже против Ђоковића. Даћу све од себе и видећемо шта ће се десити“, поручио је Нарди.
Меч српског аса и младе италијанске наде почиње у два сата иза поноћи.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
СПОРТ
Новак сазнао термин меча са Италијаном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала