- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска православна црква покренула школу за свештенике-блогере

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаКупола Верхоспаског сабора у Москви
Купола Верхоспаског сабора у Москви - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
Пратите нас
Синодално мисионарско одељење Руске православне цркве (РПЦ) покренуло је пробни едукативни курс за свештенике – блогере и мисионаре, изјавио је председник одељења и члан Врховног црквеног савета епископ Луковицки Јевтимије (Дмитриј Мојсејев).
Он је објаснио да је у плану одељења да направи редовне курсеве за православне блогере на бази једног од православних универзитета или високих духовних образовних установа.

„Прва група од 10 људи прошла је обуку од 29. јануара до 8. фебруара“, истакла је Јелена Фуфајева, шеф сектора образовних програма Синодалног мисионарског одељења.

Према речима епископа, сврха обуке је, између осталог, да свештеници у својим блоговима не изгубе из вида главни циљ своје активности у области блога, а то је проповедање о Христу и на тај начин избегну непотребно удубљивање у теме које немају везе са црквом.
„Генерално, ставови свештеника, које износи на интернету, не би требало да буду у супротности са званичним ставом РПЦ. Он [блогер-мисионар] мора и даље бити у складу са, рецимо, ставом цркве по овом или оном питању. Поготово ако су то питања која изазивају велики одјек у друштву“, рекао је владика.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала