- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Америка забринута због реконструкције и уласка Демократског фронта у Владу Црне Горе

© Фото : Уступљено Спутику/ Влада Црне Горе/ SasaMaticПремијер Црне Горе Милојко Спајић
Премијер Црне Горе Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Специјални изасланик за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да су САД забринуте због чињенице да би лидери некадашњег Демократског фронта (ДФ), могли бити део Владе.
Он је на онлајн брифингу, уочи његове посете Подгорици, рекао да су то ипак одлуке које доноси Влада Црне Горе, и да је то њено право.
Казао је да се САД не мешају али не могу да не примете да су забринути због могућности да они који не деле вредности као остатак владајућe коалицијe, могу ући у Владу.
„У више наврата, и јавно и приватно смо рекли да смо забринути и да ове партије нису партнер Сједињених Америчких Држава. Представници ових партија говорили су да ће преиспитати чланство у НАТО-у, али и да имају намеру да повуку признање Косова што би изазвало додатну нестабилност у региону. Колико видимо, они се нису променили. А кроз неке ствари које ради шеф парламента (Андрија Мандић) нисмо видели праву посвећеност евроатлантским интеграцијама. Забринути смо због могућности да они који не деле вредности као остатак коалиције, могу ући у Владу“, рекао је Ескобар, пренела је РТЦГ.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала