- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Бајден предложио буџет од 7,3 билиона долара; Републиканци: То је мапа пута ка убрзаном паду Америке

© AP Photo / Jonathan ErnstЏозеф Бајден
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Председник САД Џозеф Бајден предложио је буџет од 7,3 билиона долара за фискалну 2025. годину, у којем је предвиђено значајно повећање пореза за корпорације и оне који много зарађују.
Бајден жели да допринесе смањењу федералног дефицита и плати нове програме помоћи онима који мање зарађују, да би се лакше носили са високим трошковима становања и бриге о деци, пренео је Ројтерс.
Буџет за фискалну 2025. годину, која почиње у октобру, укључује подизање стопе пореза на добит предузећа на 28 са 21 одсто, повећање пореске стопе за оне који зарађују преко 400.000 долара годишње, а они са богатством од 100 милиона долара плаћали би порез од најмање 25 одсто прихода.
Поред тога, администрација жели да преговара о смањењу цена за већи број лекова.
Администрација би поново увела порески кредит за децу особа са ниским и средњим приходима, финансирала би програме бриге о деци, усмерила 258 милијарди долара за изградњу домова, обезбедила плаћено породично одсуство за раднике и потрошила милијарде на превенцију криминала и спровођење закона.
Циљ буџета је смањење годишњег дефицита потрошње за три билиона долара током 10 година, чиме би раст национаног дуга био успорен, али не и заустављен са садашњег нивоа од 34,5 билиона долара.
Бајден је, такође, поновио захтев за финансирање безбедности граница, Израела, Украјине, Тајвана и других ствари које се односе на националну безбедност.

„Мапа пута ка убрзаном паду Америке“

Републиканци у Представничком дому не подржавају нацрт буџета за 2025. који је предложио Бајден.
У заједничком саопштењу они наводе да нацрт буџета представља „мапу пута ка убрзаном паду Америке“ и „демонстрацију неодговорног трошења средстава“;
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала