- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бивши саветник Пентагона: Америка ће ускоро напустити Украјину због неуспеха

© AFP 2023 / Saul Loeb Пентагон
Пентагон - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Оставка заменика америчког државног секретара Викторије Нуланд указује да ће САД ускоро напустити Украјину, изјавио је бивши саветник шефа Пентагона пуковник Даглас Мекгрегор у интервјуу за Јутјуб канал „Џаџинг фридом“.
„Очигледно је да су Нуланд натерали да поднесе оставку. Могуће је да се њен одлазак сматрати сигналом о спремности администрације да се што је могуће тише и брже огради од катастрофе у Украјини у наредних неколико месеци“, рекао је он.
Према његовим речима, Вашингтон може да у Украјини понови вијетнамски сценарио, када су САД све оставиле и напустиле земљу. Амерички пуковник је појаснио да је Русија сада најјача војна држава у Европи, тако да Бела кућа нема шансе да је победи.
„Сви схватамо да ћемо отићи: немамо избора, немамо војну моћ да се супротставимо Русима у Украјини и никада то нисмо могли“, закључио је Мекгрегор.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је почетком фебруара у разговору са руководством Оружаних снага Русије саопштио да су губици Украјине у јануару прешли 23 хиљаде људи.
Америчка војска - Sputnik Србија, 1920, 25.01.2024
СВЕТ
Бивши саветник Пентагона: Америка скрива информације о смрти 400 Американаца у Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала