Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева: За три дана нападнуте две активисткиње СНС у центру града

© Tanjug / MARKO DJOKOVICАна Брнабић
Ана Брнабић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Потпредседница Главног одбора СНС Ана Брнабић изјавила је данас да су у протекла три дана нападнуте две активисткиње СНС на улици док су обављале станачке активности и истакла да су их напали они који тврде да се боре за Србију против насиља.
"Сазвала сам ову конференцију из разлога што смо само у протекла три дана имали акт бруталног насиља над чак две наше активисткиње, жене чланице Српске напредне странке, које су или биле у својим страначким активностима или су једноставно само биле на улици у центру града. Нападнуте од стране оних који нам свакодневно тврде да се боре против насиља за бољу, лепшу, ненасилну, толерантну Србију", рекла је Брнабић на конференцији за медије.
Она је рекла да су то Јелена Милосављевић и Славица Вујачић.
"Чућете како су те самозване елите, и оне друштвене самозване елите окупљене око Прогласа и сличних, и оне политичке самозване елите окупљене око Србије против насиља, и оне медијске самозване елите окупљене око свих оних медија у власништву једног тајкуна Драгана Шолака, а који себе воле да зову независним, професионалним и објективним, удруженим радом, месецима, довеле до тога да живимо у земљи, у којој је ваљда нормално и природно да мушкарци нападају жене на улицама, да их ударају, снимају, прате, малтретирају, прете, само зато што другачије мисле или припадају и подржавају неку другачију политичку опцију. Зато што су они ваљда елита, па им се то може, па то није насиље", навела је Брнабићева.
Запитала је да ли је то Србија какву та самозвана елита жели да направи и оценила да смо до оваквог трентука у друштву дошли између осталог и због тога што никада нико из опозиције, њихових медија није осудио претње упућене председнику Србије, члановима владе, председниковој прододици.
"Сваки такав позив на насиље, такав брутални акт мржње дочекан је са одушевљењем опозиционих НВО, политичких и медијских елита", рекла је Брнабић и додала да је свако такав ко је претио председнику, његовој породици, члановима владе у року 24 сата постајао њихов нови херој у борби против СНС и Александра Вучића.
Она је навела и да жели да направи рекапитулацију свега што је довело до малтретирања активискиња Јелене Милосављевић и Славице Вујачић, а из чега је, како је додала потпуно јасно како смо дошли до овог тренутка у друштву.
Подсетила је на изјаве Јове Бакића и Милована Бркића које, како је рекла, нико није никада осудио.
"Њихов идеолог Јово Бакић је причао о томе како ће нас јурити по улицама, како ћемо пливати Савом и Дунавом, како без крви нећемо отићи са власти, како овде демократија нема никаквог смисла, или нас на изборима не могу победити, можда зато што немају план, немају програм, немају идеологију и немају визију и имају само да понуде мржњу. И наш народ за ту мржњу неће да гласа, али свакако никада нисмо чули осуде таквих изјава", рекла је Брнабићева.
Додала је да се од Бркића још на првом митингу Србије против насиља могло чути како треба да узму пушке, како треба да оду у зграду Председништва Србије, како треба да убију Александра Вучића, како прети његовој породици, укључујући и децу.
"И никада, али никада од те самозване елите, ни друштвене, ни политичке, ни медијске нисмо чули ни једну једину реч осуде да то није у реду", рекла је Брнабићева.
Активисткиња Јелена Милосављевић је описала напад, за који је рекла да се догодио у недељу на Бановом Брду.
"У недељу како смо изашли из зграде, два момка су почели да нас провоцирају, вређају. Кроз Пожешку улицу су нас пратили, и узнемиравали све пролазнике. Притом су водили пса са собом, којем је константно затезан поводац, а пас није имао корпу, што ме је изузетно узнемирило. То је трајало петнаестак минута", рекла је Милосављевић.
Она је додала да је остала присебна и да није дозволила да је нападачи испровоцирају.
Активисткиња Славица Вујачић, за коју је Брнабић навела да је била нападнута на Теразијама, рекла је да не зна зашто је нападнута, али да претпоставља да је то због ранца на коме је писало "Александар Вучић - Предаја није опција".
Она је истакла да се не стиди ничега, а то исто поручила својим млађим колегама који имају и носе такве ранчеве.

СНС: У поподневним часовима нападнута активисткиња СНС на Звездари

Општински одбор СНС Звездара саопштио је да је данас у поподневним часовима вербално и физички нападнута двадесеттрогодишња активисткиња СНС која је са колегиницом обилазила чланове у улици Киселе воде.
Човек средњих година, уз, како се наводи у саопштењу, салву језивих увреда и директних претњи, на силу је отео службену документацију из руку активисткиње СНС, а све то је снимала његова супруга.
Недуго затим, у улици Петра Шкундрића 27, још једна госпођа, такође уз снимање телефоном, понижавала је, вређала, провоцирала и пратила двоје активиста СНС, наводи се у саопштењу Општинског одбора СНС Звездара, како је пренела Служба за информисање Градског одбора Београд Српске напредне странке.
''Утицај тајкунских медија и њихових НВО на друштвеним мрежама све је опаснији, јер свакодневно преносе и популаризују поруке везане за насилно рушење легитимних државних структура, призивањем и позивањем на линч Александра Вучића, пропагирају мржњу опозиционих странака која је еквивалентна нацистичкој идеологији, стварајући својим гледаоцима и пратиоцима лажан осећај супериорности који им даје за право да се лате насиља над обичним народом, над својим сународницима'', наводи се у саопштењу.
Из СНС додају да смо последњих неколико дана сведоци све учесталијег вршења насиља над активисткињама те странке које су нечије ћерке, сестре, мајке, супруге и које учествују у легитимној кампањи "од врата до врата" и то на исти начин као што раде сви остали политички субјекти.
''Парадоксално је да опозиција окупљена под слоганом 'Србија против насиља' насилним и бруталним методама спутава све оне који репрезентују другачији став и мишљење, јер као што смо већ безброј пута чули и видели, они план и програм за привредни и економски развој немају. Општински одбор Српске напредне странке Звездара најоштрије осуђује сваки вид насиља и глорификацију таквих поступака, јер они воде у дестабилизацију друштва, изазивање страха и несигурности'', упозорава се у саопштењу.
''Нас је немогуће застрашити и ми ћемо се борити за Србију, Београд и Звездару часно, честито и одговорно са још више елана, јер знамо да смо на правом путу, путу историјског просперитета наше једине државе'', додају из звездарског одбора СНС.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала