- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Да ли ће струја поскупети у мају: Министарка подсетила на став ММФ-а и најавила нови начин плаћања

© Sputnik / Лола ЂорђевићMинистарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић
Mинистарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је данас да је Србија на дну лествице када је реч о цени електричне енергије и гаса и да је циљ да то тако и остане. Она је најавила да ће ускоро бити завршена мобилна апликација тако да ће грађани убудуће моћи рачуне за електричну енергију да плаћају и на тај начин.
Министарка је нагласила и да су потпуно нетачне информације које су се у претходном периоду пласирале у јавност, а то је да ће доћи до новог поскупљења и да се оно одлаже због нових избора или благе зиме.
"Нема ни једног разлога за поскупљење цене електричне енергије и гаса", рекла је Дубравка Ђедовић Хандановић гостујући на ТВ Хепи и подсетила да је и са Међународним монетарним фондом (ММФ) у новембру 2023. у разговорима закључено да нема потребе да цене тих енергента буду повећане у мају ове године.
Оно на чему Србија мора да настави да ради, према речима министарке је реформа енергетског сектора, пре свега Електропривреде Србије (ЕПС) чије је реструктурирање започето и треба да се заврши до маја.
Како је нагласила, неопходно је и да се настави и са професионализацијом енергетских, али и осталих јавних компанија.
"ЕПС је један тенк којем треба неко време да се покрене и не можете нагле потезе да правите, јер свака нагла акција може на кратак рок можда да има добит, али дугорочно не", рекла је министарка.
Како је пренео Танјуг, она је најавила и да ће у наредне две недеље бити завршена апликација тако да ће грађани моћи да преко мобилног телефона виде потрошњу и плате свој рачун за електричну енергију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала