- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Део родитеља ученика ОШ „Владислав Рибникар“ одржао скуп подршке и заједништва

© Tanjug / JADRANKA ILIĆДео родитеља ученика који похађају ОШ "Владислав Рибникар" одржаo je испред те школе скуп подршке и заједништва
Део родитеља ученика који похађају ОШ Владислав Рибникар одржаo je испред те школе скуп подршке и заједништва  - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Део родитеља ученика који похађају ОШ "Владислав Рибникар" одржаo je вечерас испред те школе скуп подршке и заједништва како би поздравили идеју да део школе буде претворен у Меморијални центар, као и да део школе у којем се некада одвијала настава буде функционалан за ученике.
Родитељи деце која иду у школу, као и ученици школе окупили су се испред школе око 19.30 и мирно, без обраћања, стајали испред школе симболичних 40 минута, колико и траје један школски час у тој школи.
Улица Светозара Марковића била је затворена за саобраћај током трајања скупа.
Родитељи су организовали окупљање како би, како су раније најавили, пружили подршку ученицима и наставницима те школе, али и да би, како кажу, сачували сећање на ученике и домара Драгана који су страдали у масакру 3. маја прошле године.
Они су раније данас у саопштењу поздравили одлуку Владе Србије од 8. марта ове године да се оформи Радна група за успостављање Меморијалног центра и навели да ће тој групи пружити подршку у раду и помоћи јој, како су навели, да се у сагледавањима могућих решења узму у обзир и потребе ученика и школе, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала