- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Почетак преговора БиХ са ЕУ без датума не значи пуно

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поздравио је данас изјаву председнице Европске комисије Урсуле фон дер Лајен да су сви изгледи да ће БиХ бити одобрен почетак преговора са ЕУ, али је поручио да без датума, то не значи пуно.
„Треба рећи да је отварање преговора резултат огромног и пресудног доприноса Републике Српске у том процесу“, навео је Додик и истакао да је европски пут важан јер представља испуњење великог националног циља - живот Срба у економском и политичком простору без граница.
„Желим посебно захвалити партнерима из Мађарске, Србије, Словачке, Аустрије, Хрватске и Словеније, као саговорницима који у потпуности разумеју чињеницу да је БиХ 'мала ЕУ'. Да може функционисати и да иде напред само када ниједан интерес није искључен, него укључен у једначину. Тада имамо позитиван резултат“, поручио је Додик на друштвеној мрежи Икс.
Указао је да свако уплитање странаца у домаће токове није сабирање, како каже, наших различитости у позитивне процесе, него једначина која нас гура од заједничког циља, а чланство у ЕУ то јесте.
Председница ЕК Урсула фон дер Лајен препоручила је данас да БиХ отвори преговоре за чланство у Европску унију.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала