- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ко у Србији не чека на посао ни дана: Цењени су и признати, а плата иде и до 235.000 динара

© Фото : Pexels/Photo by ThisIsEngineering машински инжењер
машински инжењер - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Машински инжењер је занимање које је веома тражено, тако да они који дипломирају на машинским факултетима практично не чекају ни дана на посао, већ посао заправо чека њих.
Ових дана огласи за посао пуни су упита за ово занимање, а тражене су готово све поткатегорије ове струке.
Увођење атрактивних студијских програма, долазак високотехнолошких компанија у Србију и сигуран посао допринели су већем интересовању младих за упис на Машински факултет у Београду, пише „Блиц бизнис“. Годишње факултет упише око 680 студената на свим студијским програмима, а око 350 заврше као мастер инжењери који лако нађу посао и пре дипломирања, а мали број одлази у иностранство.
У огласима за посао у којим се траже машински инжењери најтраженије области су производно машинство, аутоматско управљање, термотехника, процесна техника и индустријско инжењерство.
И српска национална авио-компанија има често огласе за посао у којем се тражи машински инжењери за рад на београдском аеродрому.
А када је о платама реч, како је показала недавна анкета, машинци зарађују од 1.300 евра, или 1.500 и више до око 235.000 динара. То ово занимање сврстава у једно од најплаћенијих послова у Србији.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала