- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како изгледа победити идола са постера: „Да ми је неко рекао... Чудо!“ /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillЛука Нарди и Новак Ђоковић
Лука Нарди и Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Пре само четири недеље Лука Нарди је изгубио од 462. тенисера на свету, а сада је у трећем колу Индијан Велса савладао Новака Ђоковића, свог идола.
Нарди се на Индијан Велсу појавио као замена за повређеног Томаса Ечеверија и остварио је највећи успех у каријери, победом над Ђоковићем.
Нарди је савладао Новака у три сета, после готово два и по сата велике борбе.
„Чудо! Не знам како сам остао смирен. Стварно не знам. Ја имам 20 година, изван сам 100 играча на АТП листи, а победио сам Новака. Лудо“, навео је Нарди.
Млади Италијан је раније открио да у својој соби има Ђоковићев постер.
„Да, имам га. Свако вече када одем у кревет – видим Новака. Мислим да ћу, почев од сада – наставити с тиме, сигурно. Шалим се, али – имам постер и мислим да ћу га задржати“, рекао је Нарди.
Није очекивао да ће уопште играти на првом Мастерс турниру сезоне, али је на њему доживео највећи успех.
„Да ми је неко рекао да ће се тако одвити, назвао бих га лудим. Био сам трећи на листи за улазак у жреб од губитника у квалификацијама. Чак и то ми је било изненађење, да сам уопште ушао. Никада нисам победио играча из топ 50 у каријери. Победио сам Џанга, сада и Ђоковића. Не знам ни шта да кажем“, истакао је Нарди.
Пред дуел са Ђоковићем је имао једну жељу.
„Пре меча сам разговарао са тренером и рекао сам му само да не желим да изгубим са 6:1, 6:1. После три-четири гема – а било је много ветровито и није било лако ни једном ни другом – схватио сам да играм добро, да се осећам добро у разменама. Почео сам да верујем (у победу) већ после неколико гемова. Покушавао сам да не слушам превише трибине, већ да будем усредсређен на оно што морам да урадим. Тренери су ми после меча рекли: ’Лука, сви су навијали за тебе’. Против Ђоковића, који је најбољи играч у историји. Сећаћу се овога до краја живота“, закључио је Нарди.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала