- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Почеле заједничке вежбе Русије, Ирана и Кине у Оманском заливу

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Уђи у базу фотографијаБродови Пацифичке флоте Русије током вежби у Источном војном округу
Бродови Пацифичке флоте Русије током вежби у Источном војном округу - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Бродови ратних морнарица Русије, Кине и Ирана отпочели су заједничке овјне вежбе „Поморски безбедносни појас 2024“ у Оманском заливу, а између осталог, увежбаваће ослобађање брода који су заробили пирати, саопштило је руско Министарство одбране.

„Одред бродова Пацифичке флоте Ратне морнарице Русије у саставу гардијског ракетног брода ‘Варјаг’ и фрегате ‘Маршал Шапошњиков’ почела је увежбавање практичних задатака у склопу заједничких међународних војно-поморских вежби 'Поморски безбедносни појас 2024’ са бродовима ратне морнарице Ирана и Кине“, наводи се у саопштењу.

Маневри се одвијају у Оманском заливу на Арабијском мору.
Наводи се да је главни циљ „разрада безбедности поморских привредних активности“.
„Током вежби, ратни бродови три земље извешће заједничко маневрисање и гађати површинске и ваздушне циљеве, а такође ће увежбавати елементе ослобађања брода који су заробили пирати“, саопштило је Министарство одбране.
Према подацима ресора, у вежбама учествује више од 20 бродова, помоћних бродова и борбених чамаца Ратне морнарице Русије, Ирана и Кине.
Такође, широко се користе хеликоптери поморске авијације.
Вежбе „Поморски безбедносни појас 2024“ одржавају се од 2018. године уз стално учешће бродова Ратне морнарице Ирана, Кине и Русије. Ове године ће први пут у својству посматрача учествовати представници Ратних морнарица Пакистана, Казахстана, Азербејџана, Омана, Индије и Јужноафричке републике.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала