- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски „тупољеви“ са „кинџалима“ прелетели Каспијско и Балтичко море /видео/

© Фото : Ministry of Defence of the Russian FederationБомбардер Ту-22М3
Бомбардер Ту-22М3 - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Руски далекометни бомбардери Ту-22М и ловци МиГ-31 са комплексима „кинџал“ извели су планске летове изнад Балтичког и Каспијског мора, саопштило је Министарство одбране Русије.
„Авиони далекометне авијације Ваздушно-космичких снага Русије су извели планске летове у ваздушном простору изнад неутралних вода акваторије Балтичког и Каспијског мора. То су били далекометни бомбардери Ту-22М3 и МиГ-31 са комплексима 'кинџал', док су посаде авиона МиГ-31 напуниле авионе горивом у ваздуху“, навели су у руском Министарству.
Према речима команданта далекометне авијације генерала Сергеја Кобилаша, летови изнад Балтичког и Каспијског мора су извршени у складу са међународним правилима коришћења ваздушног простора.
Пилоти далекометне авијације редовно лете изнад неутралних вода Арктика, Северног Атлантика, Црног и Балтичког мора, Тихог океана, рекао је руски генерал.
Министарство одбране Русије је појаснило да су их пратили авиони Су-30СМ и Су-35С Ваздушно-космичких снага Русије, а да су на појединим етапама маршруте руске авионе пратили ловци других земаља.
Погледајте и:
Стратешки бомбардер-носач ракета Ту-95МС  - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2024
МУЛТИМЕДИЈА
Руски „тупољеви“ око девет сати летели изнад Беринговог и Чукотског мора/видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала