- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сара је испунила свој сан и поручила: „Представљамо и Србију и Републику Српску!“

© SputnikСара Ћирковић
Сара Ћирковић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Ово је испуњење сна, када је Сара ушла у салу маштали смо о пласману на Олимпијске игре, изјавио је тренер српске боксерке Саре Ћирковић и селектор женског националног тима Мирко Ждрало.
Сара Ћирковић је изборила пласман на Олимпијске игре у Паризу, пошто је у италијанском Бусто Арсицију у последњем колу квалификација у категорији до 54 килограма победила Канађанку Скарлет Делгадо.
„Ово је испуњење сна мене као тренера и Саре као боксерке. Када је ушла у салу маштали смо о овом тренутку и пласману на ОИ. Имамо прилику да идемо на ОИ у Паризу. Заиста смо срећни. Знамо шта представљамо на ОИ у Паризу“, рекао је Ждрало.
„На ОИ у Паризу представљамо и Србију и Републику Српску“, додала је Сара Ћирковић.
Српска боксерка је на квалификационом турниру у Италији остварила три победе. Она је прво савладала Францускињу Роман Мулаи, а потом и Карим Шукуру из Нигерије.
Сара Ћирковић је у последњем колу квалификација била боља од Канађанке Скарлет Делгадо.
Она је 80. српски спортиста, који је изборио пласман на ОИ у Паризу. Она је актуелна светска и европска јуниорска шампионка.
Норме за наступ на олимпијском турниру у Паризу од прошлог лета и Европских игара имају српски боксерски репрезентативци Вахид Абасов (67 кг) и Наталија Шадрина (60 кг).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала