- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Такер Карлсон: Нећу да се селим у Москву иако је боља од било ког града у Америци

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаТакер Карлсон у Москви
Такер Карлсон у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Познати амерички новинар Такер Карлсон у Москви није видео ни бескућнике ни графите - и одушевио се.
"То је град са популацијом од 13 милиона људи, већи него било који наш град. Тешко је управљати таквим градом. Тамо нема бескућника. Нема графита. Све је беспрекорно чисто. Јавне површине су дивне", изјавио је Карлсон.
.Како је истакао, архитектуру није покварила постмодерна која "има за циљ да вас деморалише, рани и уништи ваш дух".
"Нећу да се селим у Москву. Ја сам у Америци. Никада се нећу одселити. Али Москва се не разликује толико од америчких градова моје младости. Имали смо слободно друштво, много слободније него данас. Било је сигурних, углавном чистих градова. А Москва је управо то. Ово ме не тера да волим Путина. То ме тера да презирем наше вође.
Подсетимо, Карлсон је 9. фебруара објавио интервју с председником Русије Владимиром Путином на свом сајту, а затим га је објавио и на друштвеној мрежи „Икс“ и на Јутјуб каналу. Интервју је на „Иксу“ имао више од 172 милиона, а на Јутјубу више од 10,4 милиона прегледа. Интервју је објављен и на сајту Кремља.
Путин је у интервјуу детаљно објаснио да Москва не намерава да нападне земље НАТО-а, а пре свега да не планира да нападне Пољску и балтичке земље, како на Западу покушавају да убеде сопствено становништво.
Руски лидер је навео и да су западне земље почеле да схватају да је стратешки пораз Русије у сукобу с Украјином немогућ и да треба да размишљају о својим даљим потезима. Он је додао да је Русија спремна за дијалог.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала