- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Украјински диверзанти покушали да се пробију у Русију из три правца

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаСистем С-60 у зони специјалне војне операције
Систем С-60 у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Пратите нас
Након гранатирања цивилних објеката, украјински терористи су уз подршку тенкова и оклопних возила покушали да упадну у Русију из три правца, саопштило је Министарство одбране Русије.
У саопштењу се истиче да су јединице Оружаних снага Руске Федерације заједно са јединицама граничне службе Федералне службе безбедности, јутрос спречиле покушај кијевског режима да изврши продор на пограничну територију Руске Федерације у Белгородској и Курској области.
Око 3 сата по московском времену, након интензивног гранатирања цивилних објеката, украјинске терористичке формације су, уз подршку тенкова и борбених оклопних возила, покушале да упадну на територију Русије истовремено из три правца код насеља Одноробовка, Нехотејевка и Сподарјушино у Белгородској области.
Сви напади украјинских снага су одбијени. На противника су извршени напади авијације, ракетних снага и артиљерије.
„Активним дејставима јединица које покривају државну границу Западног војног округа и граничних снага, терористичке формације кијевског режима су, претрпевши значајне губитке, потиснуте. Није било повреда државне границе“, истиче се у саопштењу Министарства.

У пограничној области на украјинској страни границе код Одноробовке убијено је до 60 украјинских терориста, у рејону Нехотејевке уништена су три тенка и оклопни транспортер, а у области Сподарјушина уништена су два тенка.

Осим тога, од 8 до 8.25 одбијена су четири напада украјинских диверзантско-извиђачких група које су покушале да се пробију код села Тјоткино у Курској области. Пошто је претрпео значајне губитке, непријатељ је потиснут.
Ракетни дивизион артиљеријске бригаде групе Центар у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинска војска изгубила тенкове и три бредлија; Ердоган очекује Путина у гостима
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала