- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Канга и Катаи лансирали Звезду на врх Суперлиге

© Sputnik / Лола ЂорђевићГелор Канга прославља погодак
Гелор Канга прославља погодак - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде преузели су лидерску позицију од Партизана, захваљујући победи над Радничким у Нишу - 2:0 (1:0). Стрелци су били Гелор Канга у 34. и Александар Катаи у 87. минуту, чиме су црвено-блеи засели на врх Суперлиге са два бода више од Партизана, који је изгубио од Напретка у Хумској (0:1).
Црвена звезда искористила је кикс Партизана који је пред својим навијачима у Хумској доживео пораз од Напретка из Крушевца.
Тек што је завршен меч у Хумској, где су гости крајње неочекивано славили у 25. колу Суперлиге, Звезда је истрчала на терен стадиона Чаир.
Јасно је да су шестоструки узастопни шампиони државе били апсолутни фаворити, као и да их је додатно мотивисало то што се љути ривал саплео на првом кораку после 172. вечитом дербију где је уследила подела бодова – 2:2.
Било је прилика на обе стране, претио је Раднички, нападала је Звезда, а на први погодак чекало се све до 34. минуту, када је Гелор Канга после корнера Корејца Ванга испалио „пројектил“ ван шеснаестерца, да би лопта на путу ка мрежи закачила Василија Бакића и преварила голмана Стевановића.
До одласка на полувреме Раднички је имао одличну шансу преко Цветковића, али је Омри Глазер био на висини задатка.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
Александар је играо за Србију – сада је добио позив друге земље
Управо је Глазер био спасилац Звезде у 69. минуту када је једном руком скинуо лопту коју је главом из непосредне близине упутио Смајлагић.
Владан Милојевић увео је у игру у 72. минуту Александра Катаија уместо Османа Букарија, и управо је „десетка“ црвено-белих 15 минута касније потврдила тријумф.
Наиме, Катаи је на додавање Родића шутирао луцидно кроз ноге Бакићу са неких 10 метара и погодио малу мрежу немоћног Стевановића за коначних 2:0 за Звезду у Нишу.
Тренер Партизана Игор Дуљај - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
Шок у Хумској – Партизан „преживео“ Звезду, па изгубио од Напретка /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала