- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина о Путиновој изјави о нуклеарном оружју: Сви треба да доприносе деескалацији

Нуклеарни рат - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Портпарол Министарства иностраних послова Кине Ванг Венбин, коментаришући на брифингу изјаву руског председника Владимира Путина о могућој примени нуклеарног оружја, изјавио је да се Кина увек залагала за то да се нуклеарне државе придржавају концепције заједничке безбедности и да сада сви морају да доприносе деескалацији.

„Нисам упознат са постојећим саопштењима руске стране, али бих хтео да истакнем да је у јануару 2022. године пет нуклеарних држава објавило саопштење о спречавању нуклеарног рата, истакавши да је у нуклеарном рату немогуће победити. Кина је скренула пажњу да је руска страна више пута потврђивала овај принцип“, рекао је портпарол.

Он је такође нагласио да се Пекинг увек залагао да „све државе које поседују нуклеарно оружје поштују концепције глобалне безбедности и подржавају глобалну стратешку равнотежу и стабилност“.
„У тренутној ситуацији све стране треба да предузму реалне кораке ради заједничког доприноса деескалцији“, закључио је Ванг.
Претходно је руски председник Владимир Путин у интервјуу Дмитрију Кисељову, генералном директору агенције „Русија севодња“ чији је Спутњик део, изјавио да су Сједињене Америчке Државе спремне да сутра покрену нуклеарни рат, ако пожеле, али и да је Русија спремна за то. Он је такође истакао да је нуклеарна тријада Русије савременија од тријада других земаља.
Амерички специјалци - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
РУСИЈА
Путин: Ако се америчка војска појави у Украјини, третираћемо је као освајача
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала