- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић извео свој чувени трик са пертлама – српски ас насамарио судије и противника /видео/

© AP Photo / Michael ConroyНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Никола Јокић, српски кошаркаш, био је у центру пажње после меча Денвера и Торонта и то не само збо свог фантастичног учинка већ и због трика са пертлама који је извео како би дао својој екипи времена за челенџ.
До занимљивих идеја како да помогне тиму Никола Јокић долази је и раније, а трик са пертлама извео је и недавно против Бостона, а потом га је против Торонта поновио.
Идеја српског аса био је да лажира да му се пертла одвезала како би свом тиму дао времена да поново погледају доређену ситуацију и потом одлуче да ли ће да затраже челенџ.
Рапторси су водили резултатом 68:48 када је Ар Џеј Берет кренуо на продор, а Јокић му избио лопту. Судије су донеле одлуку да је то аут у корист Торонта, а онда су се Јокићу „магично“ одвезале пертле па је тако морао да их завеже и да времена тиму да размисле.
Денвер је за то време одлучио да затражи челенџ и испоставило се то као добра одлука, јер су се судије предомислиле, а српски ас је успео да постане херој и на тако несвакидашњи начин.
Због ове ситуације Никола нема разлога да буде кажњен нити упозорен, мада се у Сједињеним Америчким Државама подигла бура због његовог потеза јер би остали кошаркаши могли да га копирају и почну да користе ову рупу у правилу.
Српски ас је меч против Торонта завршио са фантастичним учинком од 35 поена, 17 скокова и 12 асистенција.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Јокићева лекција из српског језика – и иронична порука Американцима: „Лепо...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала