- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Пољски генерал: Америка испоручује Пољској ракете које могу да погоде циљеве у Русији

© AP Photo / Alik KepliczПољски пилот поред модела крстареће ракете класе "ваздух-земља" JASSM у војној базу у Познању
Пољски пилот поред модела крстареће ракете класе ваздух-земља JASSM у војној базу у Познању - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће Пољској испоручити ракете које могу да погоде циљеве на територији Русије, изјавио је бивши командант Оружаних снага Пољске генерал Мирослав Ружански у интервјуу порталу „Газета.пл“.
„Пољска би у оквиру те испоруке могла да добије не само борбене авионе, већ и пакет ракета којима ће бити опремљени наши авиони Ф-16, а у будућности и Ф-35“, рекао је он.
Појаснио је да највећу вредност виде у америчким ракетама JASSM које имају проширен радијус деловања ХR. Истакао је да се пољски авиони налазе у Ласки и да ако буду опремљени тим ракетама могу да лете само до Висле и да погоде циљеве на територији Калињинградске области, Белорусије или Русије.
„То ће омогућити да се осигура безбедност наших пилота. Када су ме питали како би требало да се развијају оружане снаге, рекао сам да сматрам да би војска требало да пронађе и неутрализује претње које се налазе ван граница земље“, додао је пољски експерт.
Раније је америчка влада објавила, током званичне посете Вашингтону премијера Пољске Доналда Туска и председника Анжеја Дуде, да намерава да Пољској одобри кредит у вредности од две милијарде долара за куповину 96 хеликоптера „апач“.
Погледајте и:
Застава Летоније - Sputnik Србија, 1920, 03.03.2024
РУСИЈА
Неостварене жеље: О којим деловима Русије маштају Немци, Пољаци и балтичке земље
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала