- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Предизборна ситуација у САД све више поприма нецивилизовани карактер

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаБолтон: Трамп намерно каснио на самит с Путином;Кремљ: Путин никад никог не чека
Болтон: Трамп намерно каснио на самит с Путином;Кремљ: Путин никад никог не чека - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Предизборна ситуација у САД стиче све више нецивилизовани карактер и амерички политички систем не може да претендује на то да буде демократски, рекао је председник Русије Владимир Путин.
„Што се тиче садашње предизборне ситуације она постаје све више нецивилизована. Не бих да дајем никакве коментаре с тим у вези. Али, мислим да је за све очигледно да амерички политички систем не може да претендује на демократску улогу у сваком смислу те речи“, рекао је руски председник Русије у интервјуу генералном директору МИА „Русија севодња“, чији је део и Спутњик, Дмитрију Кисељову.
Кисељов је подсетио на ситуацију из 2011. године када је Џозеф Бајден допутовао у Москву и наговарао Путина да се не кандидује за председника.
„То је управо знак мешања у унутрашње ствари“, рекао је Путин.
Он је поновио да се Русија не меша у ток председничких избора у САД и да је Москва спремна да сарађује са било којим председником за којег Американци буду гласали.
Подсетио је и на ситуацију када га је Доналд Трамп, када је био председник, прекорео због симпатија Бајдену и упитао: „Желиш да победи успавани Џо?“
„Ево шта је занимљиво, последње године на месту председника Америке Трамп, садашњи кандидат за председника, ме је прекорео због симпатија према Бајдену. То је било пре мало више од четири године. Он ми је тада и рекао у једном од разговора: ‘Хоћеш да победи успавано Џо?’ “, навео је он, напоменувши да је Трамп то рекао док је још био председник.
А онда су, на моје чуђење, почели да прогоне Трампа јер смо га наводно ми подржавали као кандидата, прокоментарисао је Путин.
„Тотална бесмислица“, рекао је он.
Руски председник Владимир Путин на отварању међународног турнира „Игре будућности“ - Sputnik Србија, 1920, 22.02.2024
РУСИЈА
Путин о Бајденовој непристојној изјави: Био сам у праву
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала