- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шок и гром из ведра неба – незамисливо“: Руска легенда о Ивићевом отказу

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Бивши везиста шпанске Селте и московског Спартака Александар Мостовој признао је да је за њега одлазак Владимира Ивића са местра тренера Краснодара „гром из ведра неба“. Додао је и да не разуме такву одлуку.
Иначе, у руским фудбалским круговима се помиње и прича да би Ивић могао да оде у Спартак из Москве где се столица дрма Жилу Абаскалу.

„То је шок, као гром из ведра неба. Овакав отказ уопште не разумем. Ивић није у Краснодару, али је Абаскал и даље у Спартаку. Како? Ово је једноставно незамисливо“, рекао је Мостовој.

Потом је додао:
„Прошле сезоне Краснодар је стигао до финала Купа Русије и сада се бори за освајање шампионата. Али, тамо Галицки доноси одлуке, он зна боље“, рекао је 55-годишњи бивши фудбалер.
Ивић је био најбољи тенер јесењег дела шампионата у Русији и био је на првом месту са два бода више од Зенита и Динама из Москве. Онда је на свом терену ремизирао са Рубином, који је на седмом месту, а потом је изгубио на гостовању Ростову.
Кап која је за челнике Краснодара прелила чашу био је пораз од Химкија у шеснаестини финала Купа Русије од 2:0 у уторак.
Остаје да се види где ће Ивић наставити каријеру. Помиње се да ће Краснодар на име отказа морати да му плати 1.500.000 евра.
Свакако ће српском тренеру значити чињеница да је добио јавну подршку од стране легендарног руског фудбалера Мостовоја.
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
Бајка завршена отказом – Србин више није тренер Краснодара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала