- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Специјални представник Председника Русије: Форум словенских култура ове године у Србији

© Sputnik / Alexei Danichev / Уђи у базу фотографијаМихаил Швидкој
Михаил Швидкој - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
Пратите нас
Специјални представник Председника Русије за међународну културну сарадњу Михаил Швидкој изјавио је да ће 20. јубиларни Форум словенских култура ове године бити одржан у Србији.
„Тај Форум је својевремено основан одлуком руководства Словеније и Русије. Јубиларни састанак ће бити одржан у Србији, јер је она најприхватљивија за све земље учеснице“, прецизирао је он.
У рад Форума словенских култура, међународне невладине организације чије је стално седиште у Љубљани, укључено је 13 земаља са 300 милиона становника: Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Северна Македонија, Пољска, Русија, Словачка, Словенија, Србија, Украјина, Хрватска, Црна Гора и Чешка.
Швидкој је такође истакао да у овом часу, од европских земаља, спремност на државном нивоу за културну сарадњу са Русијом исказују Мађарска, Словачка, Србија и Република Српска, пренео је портал srbratstvo.ru.
Он се новинарима обратио јуче у Бечу, где је у Руском дому разговарао са сународницима и аустријским културним посленицима. После Беча, Швидкој путује у Братиславу.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала