- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бугарски новинар: Русија има иницијативу на бојном пољу без обзира на западну војну помоћ Кијеву

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаРакетни системи 9К57 "ураган" у зони специјалне војне операције
Ракетни системи 9К57 ураган у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Наставак сукоба у Украјини значи више погинулих војника на обе стране, изјавио је бугарски новинар Петр Волгин, коментаришући папину изјаву о томе како поражена страна треба да има храбрости да преговара.
Волгин је истакао да се слаже са папиним мишљењем, међутим, према његовим речима, западне земље инсистирају на наставку сукоба.
„Заправо, папа Фрања је рекао оно о што мисле милиони људи у свету... Шта тиме добијамо? Ништа. Једноставно ће се повећати број ковчега“, рекао је он на свом Јутјуб каналу.
Како је навео, западне земље инсистирају на наставку сукоба.
„Управо то се дешава захваљујући наставку борбених дејстава и ономе што желе наши западни партнери – администрација Демократске странке у САД, Урсула фон дер Лајен у Бриселу или Столтенберг у НАТО-у. Они желе да се Украјини и даље шаље новац, оружје и чак тамо пошаљу копнене снаге – зашто не? Да би Украјина победила“, објаснио је новинар.
Он је додао да је свакоме јасно да иницијатива на бојном пољу сада припада Русији и да, што дуже буду трајале борбе, Украјина ће губити све више територија упркос свој помоћи Запада.
„Још увек не могу да разумем шта значи победа Украјине? Нико не може јасно да ми објасни шта значи победа Украјине. Чак и најкритичнији настројени према Москви виде да Русија сада има војну иницијативу, иницијативу на бојном пољу и да, што дуже траје рат, Русија ће више побеђивати, заузимаће више територије и више ће војника – украјинских и руских гинути“, истакао је Волгин.
Новинар сматра да се после две године испорука оружја, издвајања новца и слања војних специјалиста, дошло до резултата да Русија побеђује и да је иницијатива на њеној страни.
„Аако је то тако, које су гаранције да ћемо, ако наставимо ову политику, постићи неки други резултат?“, закључио је он.
У суботу је швајцарска телевизија „РСИ“ објавила делове предстојећег интервјуа, у којем је папа изјавио да у сукобу у Украјини поражена страна мора да нађе смелости да то призна и пристане на преговоре. Ове речи су схваћене као позив на капитулацију Кијева.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала