- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Путинове речи о нуклеарном оружју извучене из контекста

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је, поводом реакције Беле куће на интервју руског председника Дмитрију Кисељову, да су на Западу намерно изоставили његове речи да му ни на памет није пало да примени тактичко нуклеарно оружје у оквиру специјалне војне операције.
Претходно је представница Беле куће Карин Жан-Пјер рекла да је амерички председник информисан о Путиновом интервјуу и да део интервјуа који се тиче нуклеарних снага у Вашингтону сматрају неодговорним.
„То је намерно извлачење из контекста. Заиста, никакве претње применом нуклеарног оружја са Путинове стране нису изнете. Он је одговарао на питање новинара а и то су била питања новинара а не некаква посебна саопштења. И председник је управо говорио о разлозима који могу да учине да примена нуклеарног оружја буде неизбежна. То су разлози који су изнети у нашим одговарајућим документима, који су свима добро познати. На Западу су сви намерно изоставили речи да му никада није пало на памет да примени тактичко нуклеарно наоружање без обзира на различите ситуације на фронту током борби. Тако је то намерно извртање контекста и одсуство жеље да се чује председник Путин. У томе нема ничег новог. То је оно што смо ми одавно интензивно регистровали, а посебно у последње две године“, рекао је Песков.
Руски лидер је у интервјуу Дмитрију Кисељову, генералном директору „Русије севодња“ коме припада и Спутњик, нагласио да је она у стању борбене готовости, да и Американци имају такву тријаду, али да је руска напреднија.
Према његовим речима, и Американци развијају нуклеарне компоненте, али то „не значи да желе да започну нуклеарни рат“.
Рекао је и да он никада није размишљао употреби таквог оружја, али да је Русија „спремна“ за нуклеарни сукоб ако они то желе.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
РУСИЈА
Шта је у ствари Путин поручио Западу

Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала