Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Нова акција на северу КиМ: Уклањају ћириличне табле /видео/

© Фото : Снимак са екрана/Јутјуб/Косово онлајнУз асистенцију такозване косовске полиције, радници које је ангажовало тзв министарство инфраструктуре у Приштини данас су почели да уклањају табле на ћирилици и да постављају нове - на албанском и српском језику, али на латиници.
Уз асистенцију такозване косовске полиције, радници које је ангажовало тзв министарство инфраструктуре у Приштини данас су почели да уклањају табле на ћирилици и да постављају нове - на албанском и српском језику, али на латиници. - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Уз асистенцију такозване косовске полиције, радници које је ангажовало тзв. министарство инфраструктуре у Приштини данас су почели да уклањају табле на ћирилици и да постављају нове - на албанском и српском језику, али на латиници.
До сада су називи насеља били исписани на ћирилици, а сада се на њиховом месту постављају нове табле.
Припадници тзв. косовске полиције налазе се уз раднике који се крећу из правца Рудара ка Јарињу.
Радници скидају табле са именима места на којима су до сада имена места била исписана ћирилицом, а потом и латиницом на српском језику, и на њихово место постављају нове где је назив места прво исписан на албанском, а потом на српском, али на латиници, преноси Косово онлајн.
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти данас би требало да се сусретне са специјалним изаслаником САД Габријелом Ескобаром.
Ескобар је данас посетио и манастир Високи Дечани.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала