- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Објављене коначне листе пензионера са правом на бесплатну рехабилитацију

© Sputnik / Лола ЂорђевићСтарачке руке
Старачке руке - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
На огласним таблама удружења пензионера и у филијалама Фонда, данас су објављене коначне ранг листе пензионера који су, по огласу Фонда ПИО, остварили право на бесплатну рехабилитацију у овој години.
Од укупног броја пријављених 22.089 пензионера је остварило ово право.
"Од готово 60.000 корисника који су се пријавили, 22.089 пензионера је остварило право и напомињемо да су у овај број укључени и пратиоци за кориснике неге и помоћи другог лица, односно за кориснике којима је неопходна пратња током рехабилитације", рекао је др Александар Милошевић, заменик директора Фонда ПИО.
Према његовим речима, даља процедура подразумева да филијале Фонда пошаљу обавештења свим корисницима који су остварили право, са информацијом за коју бању су опредељени - од три жељене бање које су у пријави навели и које терапијске услуге односно физикалне процедуре ће добити у бањи.

"Наглашавам да свака бања, сваком кориснику, мора да пружи уговорене услуге, што подразумева лекарски преглед при пријему у бању, најмање три адекватне терапије и надзор лекара 24 сата током укупног боравка у бањи", рекао је др Милошевић.

Он је додао да, истовремено, Фонд доставља спискове пензионера бањама и реално је да већ крајем марта из бања почну да позивају прве пензионере на рехабилитацију.
"О термину коришћења рехабилитације, у смислу евентуалног померања датума у односу на предлог из бање, због објективних околности, пензионери се договарају директно са бањом", рекао је др Милошевић.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала