- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Претња Северној Америци“: Амерички генерал о руским подморницама које носе „цирконе“

© Фото : SevmashПодморница "Јасењ-М"
Подморница Јасењ-М - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
План руске војске да изгради нуклеарне подморнице типа „Северодвинск“, које ће бити наоружане суперсоничним ракетама „циркон“, постаће стална претња критичној инфраструктури у већем делу Северне Америке, саопштио је генерал северне команде Оружаних снага САД (Нортком) Грегори Гијо.
Гијо је позивајући се на руске медије саопштио да Русија планира да изгради 12 подморница типа „Северодвинск“ и да их распореди у Атлантском и Тихом океану. Амерички генерал сматра да би такав корак омогућио руској Ратној морнарици да буде стална претња за Северну Америку.

„Претња ће бити још јача током наредних десет година, када се ове подморнице наоружају ракетама „циркон“, рекао је он у обраћању Конгресу.

Истакао је да Русија има највећи арсенал стратешког и нестратешког нуклеарног наоружања на свету.
Ратна морнарица Русије тренутно има четири подморнице пројекта „Јасењ“: „Северодвинск“ (шифра 885), „Казањ“ (шифра 885М), „Новосибирск“ (шифра 885М) и „Краснојарск“ (шифра 885М). Све подморнице су наоружане ракетама „оникс“ и „калибар“. У Северодвинску у фабрици „Севмаш“ се гради још четири подморница: „Перм“, „Уљановск“, „Вороњеж“, и „Владивосток“.
Погледајте и:
Обраћање руског председника Владимира Путина - Sputnik Србија, 1920, 29.02.2024
РУСИЈА
Путин: Бесмислице да ће Русија напасти Европу - Запад мисли да је рат цртани филм /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала