- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је Васа направио лимунаду

© AP Photo / Nell RedmondВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Мучио се Василије Мицић док је био у Оклахоми, није добијао шансу, али после преласка у Шарлот Хорнетсе добио је праву прилику и у исто време задобио поверење саиграча. Помало је и излизана она изрека да треба направити лимунаду када ти живот подари лимун, а Васа је управо то учинио.
Треба се само подсетити времена када је Мицић играо у Европи. Тада је истицао да жели да оде у НБА лигу само ако ће имати велику улогу у најјачој лиги света. Био је МВП Евролиге, најбољи стрелац, МВП Фајнал фора и са пуним самопоуздањем је отишао преко баре.
Дуго, неко би рекао и предуго, се најављивала таква могућност, а на крају је Мицић завршио у редовима Оклахоме.
У дресу Тандера, нажалост, није добио праву шансу, али би Шарлот могао да буде његова мирна лука и место где ће показати шта зна. Многи би психички пали да су у Мицићевој кожи, али он је из свега изашао још мотивисанији и јачи.
Како која утакмица пролази, све је извесније да би управо тако могло да буде. Ова последња против Мемфиса је можда и крунски доказ. Остварио је Мицић рекорд каријере у НБА лиги пошто је постигао 25 поена. Био је стартер у екипи Шарлота, а на терену је провео нешто више од 30 минута. За то време забележио је и осам асистенција и две украдене лопте.
Играмо стилом који ми лежи, са доста кретњи, додавања. Покушавам да се добро уклопим, јер као што сам рекао, имамо много талентованих играча. Можда сам ја данас био најбољи што се тиче поена, али кључ је увек наћи најбољег играча на најбољој позицији. То је и данас свеукупно био део наше игре, рекао је Мицић после најбоље партије до сада.
Делује да и Мицић игра све агресивније као и да се прилично привикао на услове НБА лиге.
То је стандард у НБА. Морате да будете активни све време, много пута сам чуо откако сам дошао овде да је тај атлетски део једна од најважнијих ствари, тако да је то био један од кључева данас. Срећан сам због тога. Не знам, можда тај ритам... Покушао сам да играм своју игру, сваки пут играм најбоље што могу, понекад то није најбоље, али то сам ја. Трудим се да сваки пут будем бољи, то је све“.
© AP Photo / Nell RedmondВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Василије Мицић
Током фебруара је 30-годишњи плејмејкер у просеку по утакмици убацивао 13,8 поена уз 6,2 асистенције.
Дуел против Мемфиса показао је да Васа може да убацује и дебело преко 20 поена. Поређења ради, Мицић је у Оклахоми просечно бележио 3,3 поена, 0,8 скокова и 2,5 асистенције по утакмици.
Зато и не чуди што су Мицићеви саиграчи одушевљени шта све може да уради на терену.

„Има висок ниво интелигенције у игри. Када ствари на терену постану компликоване, он ће ући и променити темпо игре. Види ствари пре него што се догоде. Чита ситуације, чита све у нападу. Одличан је за нас“, рекао је крилни центар Шарлота Мајлс Бриџис.

Јасно је крилном центру да је Мицићу потребно још времена да се прилагоди свим захтевима у НБА лиги да би засијао у још већем сјају.
„Тешко је, јер постоје одређени проблеми у комуникацији, али он брзо капира ствари. Не можете да се љутите на њега јер ради сјајан посао у организацији тима. То је све што можемо да тражимо", поентирао је Бриџис.
Потпуно је сада јасно да је одлазак Мицића у екипу где ће добити минутажу био добар сплет околности. Очигледно је да му је конкуренција мања него у редовима Тандера. Више не мора да се бори са Шај Гилџес-Александером и Џошом Гидијем за минутажу, већ користи најбоље простор који је добио у најјачој лиги света.
© AP Photo / Darko VojinovicВасилије Мицић
Василије Мицић - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Василије Мицић
Желео је да буде прва виолина неког тима у НБА лиги и сада управо то постаје у екипи Шарлот Хорнетса.
Евролига врло добро зна Мицићеве способности, а време је да и НБА сазна. Василије тренутно ужива у својој „лимунади“.
Формула 1 - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СПОРТ
Скандал добија нову епизоду – на суду: „Тражићемо исправљање историјске неправде“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала