- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Вулин: Санкције један од преосталих механизама притиска на Србе

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
Пратите нас
Пошто је Хашки трибунал престао да постоји, санкције су један од преосталих механизама притиска на Србе, оценио је сенатор Републике Српске Александар Вулин.
Он је рекао да се стабилност у БиХ подрива нападима на Републику Српску, а мир се подрива покушајима да се Срби прегласају као 1990. и 1991. године и оставе без права да одлучују о себи.
„Председник Сједињених Америчких Држава заклетву полаже стављајући руку на Библију, а не на Талмуд, Куран или Будистичке свитке и то није дискриминација, али када Срби као свој дан прослављају 9. јануар, када је и Свети Стефан, онда је то дискриминација и повод за санкције“, истакао је Вулин у изјави за Срну након што је Америка увела санкције сарадницима председника Републике Српске који су учествовали у организацији прославе Дана Републике Српске.
Он је рекао да "Србина кога претња или увођење санкција натерају да престане да се бори за 'Српски свет' и за идеал уједињења Срба, и није Србин и није достојан борбе својих предака и живота својих потомака", преноси РТРС.
Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија увела је јуче санкције генералном секретару и саветнику председника Републике Српске Јелени Пајић Баштинац и Браниславу Окуки, као и председавајућој Већа народа Српске Сребренки Голић, јер су, како је наведено, организовањем и обележавањем Дана Републике Српске, 9. јануара ове године "подривали мир и стабилност у БиХ".
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала