Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ескобар: Нисам успео да убедим Куртија, морамо нешто хитно да урадимо

© Sputnik / Лола ЂорђевићГабријел Ескобар
Габријел Ескобар - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Изасланик Сједињених Америчких Држава за Западни Балкан Габријел Ескобар изјавио је да није успео да убеди премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да одговори на забринутост Запада у вези са забраном употреба српског динара на Косову и Метохији.
"Потребно нам је решење. Зато сам питао премијера да суспендује одлуку док ми, заједно са Европском унијом, дакле САД и Косовом, радимо на дугорочном решењу које би одговорило на ваше потребе. То подразумева електронске трансфере у еврима кроз систем Косова. Али, сада, морамо нешто хитно да урадимо. Нажалост, нисам успео да га обавежем на то", рекао је Ескобар, преноси Танјуг.
Ескобар је у четвртак у Приштини, након састанка са Куртијем, рекао да је питање употребе динара на КиМ "хитно хуманитарно питање које одмах мора да се реши".
Приштинска влада је раније данас саопштила да је Курти, у разговору са Ескобаром, рекао да уредба централне банке у Приштини о укидању платног промета у динарима, представља "одлуку независне и професионалне институције", и понудио "сарадњу" у брзом решавању свих проблема који спадају у надлежност владе.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала