- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас после битке с неочекиваним ривалом: „Нећу да лажем – плашим се“

© AP Photo / Mark J. TerrillКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Несвакидашња и бизарна ситуација догодила се на почетку меча Карлоса Алкараса и Саше Зверева у Индијан Велсу када се појавио рој пчела. Напале су шпанског тенисера, меч је морао да буде прекинут, а други рекет света после победе је открио да се плаши пчела.
Ниједан тениски турнир не памти сцену каква је виђена у Индијан Велсу. Пчеле су напале судију, Карлоса Алкараса, камере и звучнике и једино решење је било да се хитно пронађе стручњак који ће их склонити.
Меч је спасио Ленс Дејвис који се професионално бави истребљивањем пчела, а посао је добро урадио и у Индијан Велсу, па су тако тенисери могли да наставе са дуелом.
После победе и пласмана у полуфинале Алкарас је признао колико му је било тешко јер се плаши пчела.
„Нећу да лажем, ја се плашим пчела. Видео сам их неколико током загревања. Нисам дао 100% на почетко меча са пчелама иза себе и то ме мало фрустрирало. Али рекао сам хајде да кренемо, хајде да пробамо. А када је меч опет почео фокусирао сам се на игру“, рекао је шпански тенисер.
Фокус је како каже Карлос био на пчелама, али он истиче да је меч био одличан.
„Било је чудно. Мало сам сачувао живце за тенис кад смо изашли на терен. Гледали смо пчеле. Знали смо да ће бити незгодно, то зујање је било незгодно и због тога ће се ово памтити, а не толико због меча. Али био је одличан меч. У свлачионици сам био фокусиран и мислим да сам добро одрадио ствари и пре почетка“, рекао је Алкарас.
Делује да се шпански тенисер вратио у своју препознатљиву форму, због чега је и сам задовољан.
„Врло сам срећан због нивоа своје игре и како сам користио димензије терена. Јако је важно за мене и моју игру да противник не зна шта је следеће. Тако да сам ритернирао на разне начине. То је мало конфузно за моје противнике. То је мој стил, моја игра и срећан сам што сам у томе добар“, закључио је Шпанац.
Алкарас ће у полуфиналу играти против Јаника Синера, италијанског тенисера, који ове године нема ниједан пораз.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
СПОРТ
Моћни Данил је у полуфиналу – Рус очитао лекцију Данцу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала