- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о нападима Кијева на руске регионе: Покушај дестабилизације Русије за време избора

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков прокоментарисао је нападе украјинске војске на руске регионе рекавши да су повезани са покушајима да се баци сенка на председничке изборе у Русији и дестабилизује ситуација у земљи.
Осврнуо се и на изјаве француског председника Емануела Макрона да Париз Русију сматра противником рекавши да је то више него очигледно будући да је Француска већ пасивно укључена у украјински сукоб.
„Судећи по изјавама господина Макрона, очигледно је да Париз не преза од повећања степена ангажовања у овом сукобу“, додао је.
Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су током последња три дана, од 12-14. марта, јединице групе „Запад“ Оружаних снага Русије, заједно са пограничним органима Федералне службе безбедности Русије спречиле све покушаје украјинских екстремиста да се пробију на територију Белгородске и Курске области и одбиле нападе украјинских снага.
Оружане снаге Украјине покушале су 14. марта да на подручју Козинке искрцају око 30 екстремиста и изведу хеликоптерски десант, али је он блокиран и уништен.
Председнички избори у Русији биће одржани од 15. до 17. марта.
Гласачи ће бирати међу четири председничка кандидата. То су: Леонид Слуцки, Николај Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.
Погледајте и:
Гласачка кутија на бирачком месту у Краснодару - Sputnik Србија, 1920, 14.03.2024
РУСИЈА
Избори од којих зависи судбина Русије и света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала