- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лазар се дичи што је одабрао Србију и открива: „Обећање оцу – крај каријере у Звезди“

© AP Photo / Andrew MedichiniЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Лазар Самарџић, талентовани српски фудбалер у интервјуу за италијански медиј истакао је да сматра да је направио одличан избор када је одлучио да обуче национални дрес Србије и открио је да оцу обећавао да ће каријеру завршити у Црвеној звезди.
Иако је рођен у Берлину где је и одрастао, Лазар Самарџић одлучио је да наступа за земљу одаклеје пореклом, за Србију. Како истиче фудбалер Удинезеа, брзо је схватио да је донео праву одлуку.

„Изабрао сам да представљам Србију 2023. године и схватио сам да је ниво висок. Душан, али и Милинковић-Савић, Тадић, Митровић. Схватио сам да сам направио сјајан избор, упркос томе што сам одувек живео у Немачкој. У мојој породици се говори српски, а и у културолошки се тако осећам“, рекао је Самарџић.

Током одрастања главни узор му је био Лионел Меси, али није желео да крене његовим стопама.
„Док сам одрастао у Немачкој, трудио сам се да будем као он. Са 16 година имао сам прилику да пробам, Барселона је покуцала на моја врата. Био је то Патрик Клајверт, шеф омладинског сектора Барселоне. Показао нам је план и идеју коју су имали. Али моји родитељи су мислили да сам премлад да одем, да је прерано и ја сам био сагласан са њима“, истакао је талентовани Лазар.
Уследио је и позив италијанског великана.
„Годину дана касније, Милан је покушао. Заједно са породицом сам отишао у Миланело, на позив Паола Малдинија. Показали су нам објекте, имао сам 17 година и отац ми је говорио да је италијански фудбал до пре неколико година владао светом. И тог дана смо рекли да не журимо. Убрзо сам дебитовао за Херту и сваког викенда сам ишао на Олимпијски стадион да гледам меч. Много сам волео тај стадион“, објаснио је фудбалер Удинезеа.
Ништа га међутим није импресионирало као стадион Црвене звезде у којој жели да заврши каријеру.
„Када смо ишли у Србију, увек су ме водили на Маракану да навијам за Црвену звезду. Мој тата је велики навијач. Обећао сам му да ћу тамо завршити каријеру. Заљубио сам се у њихово навијање“, рекао је Самарџић.
Лазар је за Србију дебитовао прошле године против Литваније и до сада је одиграо пет утакмица. Упркос интересовању других клубова одлучио је да остане у Удинезеу где је на 41 утакмици постигао шест голова.
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 13.03.2024
СПОРТ
Бајка завршена отказом – Србин више није тренер Краснодара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала