- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је најбољи на свету Алексу променио каријеру: „Новак ме је разбио – а онда сам се вратио“

© AP PhotoНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Алекс Де Минор, аустралијски тенисер, својим највећим успехом у каријери сматра победу над Новаком Ђоковићем на Јунајтед купу. Иако има и тријумф против Рафаела Надала, Аустралијанац је одабрао меч са српским асом.
Од почетка сезоне један од играче који постепено напредује и бележи добре резултате је Алекс Де Минор који је непосредно пред мастерс у Индијан Велсу освојио титулу на турниру 500 серије у Акапулку.
Из меча у меч деловао је све боље, а заправо је све почело пре Аустралијан опена када је на Јунјатед купу победио Новака Ђоковића, најбољег тенисера света. Као да је Алексу са том победом све кренуло на боље, па је зато сматра и највећом у каријери.
„Бирам победу против Новака. Углавном се заснива на чињеници да сам играо годину дана раније у Аустралији против њега. Опет ме је натерао да изгледам блесаво на централном терену, као да се мучим да узмем поене. Апсолутно ме је разбио на мом домаћем слему, централном терену, испред свих Аустралијанаца. Да, било је разочаравајуће. Било је поприлично непријатно“, рекао је Де Минор.
Као да је Аустралијанац научио лекцију из тог меча па је у Перту нанео српском асу пораз.
„Могућност да се вратим годину дана касније, оставим све то иза себе и пробијем ту баријеру, мислим да је то невероватно значајно за мене као човека, као играча и једноставно да стекнем то самопоуздање. Веома сам поносан на своје напоре да све преокренем тај меч“, рекао је Де Минор.
Аустралијски тенисер пласирао се у осмину финала Индијан Велса победом над Александром Бубликом (7:5, 6:0), а за четвртфинале бориће се против Александра Зверева.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 11.03.2024
СПОРТ
Новак сазнао термин меча са Италијаном
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала