- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Кијев провокацијама покушава да скрене пажњу са ситуације на фронту

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Кијев провокацијама на дан председничких избора у Русији покушава да скрене пажњу с реалног стања ствари на линији борбеног раздвајања, где Оружане снаге Русије самоуверено држе иницијативу, изјавио је руски председник Владимир Путин.
„Још један могући циљ акција ове врсте јесте да се одвуче пажња свог народа и јавности других земаља којима кијевски режим покушава понизно да измами новац и помоћ свих врста, да одвуче пажњу од реалног стања ствари на линији борбеног раздвајања, где Оружане снаге Русије самоуверено држе иницијативу“, рекао је Путин на саветовању са сталним члановима Савета безбедности Русије.
Путин је истакао да су украјинске оружане снаге покушале да продру на територију Русије уз више од 2.500 војника, 35 тенкова, око 40 оклопних возила.
Он је, такође, истакао да руске противваздухопловне снаге уништавају око 95 одсто украјинских ракета и других пројектила.

Украјински напади неће остати некажњени

Руси ће, како је рекао Путин, одговорити још већим јединством на покушаје провокација, напади Украјине неће остати некажњени.
„Кога су решили да заплаше? Вишенационални народ Русије? Тога није било и, уверен сам, никада неће ни бити. Ти напади не остају и неће остати некажњени“, рекао је руски председник.
Он је покушаје Кијева да омета изборни процес нападима на регионе Русије назвао бесмисленим с војне и злочиначким с хуманитарне тачке гледишта.
„Почев од 12. марта, па и сада, противник је, користећи специјалне одреде, стране плаћенике и снаге за подршку Оружаних снага Украјине, предузео неколико покушаја изласка и учвршћивања на нашој територији. Ни на једном од праваца противник није имао успеха, свуда је одбијен и повукао се, тачније побегао с великим губицима“, рекао је Путин.
Шеф државе је током саветовања навео да су представници кијевског режима извели читав низ диверзантско-терористичких напада у пограничним рејонима Русије, чији је циљ био да ометају одржавање председничких избора.
Руски председник је од министра одбране Русије Сергеја Шојгуа тражио да га извести о ситуацији у вези с нападима Оружаних снага Украјине на пограничне руске регионе.
Председнички избори у Русији 2024. године одржавају се 15, 16. и 17. марта. За место председника државе претендују Леонид Слуцки, Николај Харитонов, Владислав Даванков и Владимир Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала