- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет Федерације: Кримско пролеће 2014. године постало тачка окупљања нове Русије

© Sputnik / Artyom Zhitenev / Уђи у базу фотографијаГрафит на Таганском тргу у Москви
Графит на Таганском тргу у Москви - Sputnik Србија, 1920, 15.03.2024
Пратите нас
Кримско пролеће 2014. године постало је тачка окупљања нове Русије, када је друштво стекло нов квалитет јединства, изјавила је председник Савета Федерације Валентина Матвијенко у обраћању становницима Крима и Севастопоља преко видео везе поводом 10. годишњице обележавања уједињења региона са Русијом.
„Након 10 година сматрам да Кримско пролеће са сигурношћу можемо назвати тачком окупљања нове Русије. Наше друштво је 2014. године заиста добило нов квалитет, квалитет духовног јединства, снаге, заједништва. Данашњи успех Русије у супротстављању агресији Запада, као и наша непобедивост како у ширем смислу, тако и на пољу дејстава Специјалне војне операције су упечатљив пример тога“, рекла је Матвијенко.
Подсетимо, народни референдум на Криму и Севастопољу одржан је 16. марта 2014. године после државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто гласача Севастопоља. Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.
Погледајте и:
Руске заставе у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 12.03.2024
СВЕТ
Такер Карлсон: Крим је постао део Русије захваљујући демократском референдуму
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала