- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Агенција УН: Свако треће дете млађе од две године у Гази на ивици глади

© AFP 2023 / Mohammed AbedДети в лагере в городе Рафах в секторе Газа
Дети в лагере в городе Рафах в секторе Газа  - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Свако треће дете млађе од две године у северном делу Појаса Газе је акутно неухрањено и на ивици је глади, упозорено је данас из Агенције УН за помоћ палестинским избеглицама (УНРВА).
"Неухрањеност деце се брзо шири и достиже нивое без преседана у Гази", наводи се у саопштењу УНРВА објављеном на друштвеним мрежама, преноси Тајмс оф Израел.
Више од пет месеци након израелске ваздушне и копнене кампање у Гази, изазване нападом Хамаса 7. октобра, већи део енклаве је у рушевинама, а већина од 2,3 милиона становника је расељена и суочава се са великом хуманитарном кризом.
Западне земље позвале су Израел да учини више како би омогућио достављање хуманитарне помоћи, а УН кажу да се суочава са "огромним препрекама" укључујући затварање граничних прелаза, компликоване процедуре провера, ограничења кретања и немире унутар Газе.
Израел тврди да не поставља ограничења на хуманитарну помоћ за цивиле у Гази и за споре испоруке окривљује неспособност или неефикасност агенција УН.
Израел је раније оптужио УНРВА за саучесништво са Хамасом, рекавши да су неки чланови особља учествовали у нападу 7. октобра и позвао је на распуштање агенције, а неколико великих донатора зауставило је финансирање УНРВА због ових оптужби.
Дети в лагере в городе Рафах в секторе Газа  - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
МУЛТИМЕДИЈА
Како изгледа живот деце у Појасу Газе /фото/
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала