- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

„Ер Србија“ остварила рекордни профит од 40,5 милиона евра у 2023. години

© Sputnik / Александар Джорович / Уђи у базу фотографијаПрви лет Ер Србије после укидања ванредног стања
Први лет Ер Србије после укидања ванредног стања - Sputnik Србија, 1920, 16.03.2024
Пратите нас
Компанија „Ер Србија“ саопштила је данас да је у 2023. години према прелиминарним резултатима, остварила рекордни профит од 40,5 милиона евра и то захваљујући увођењу преко 20 нових дестинација, великом расту укупног броја летова и превезених путника, као и ефикасном пословању.
На тај начин, српска национална авио-компанија је наставила са позитивним трендом пословања и практично забележила двоструко већи профит у поређењу са претходном годином, оба пута без иједног евра државних субвенција, наводи се у саопштењу.
„Ер Србија“ је и током 2023. године наставила да остварује позитиван оперативни и нето резултат и према прелиминарним резултатима забележила приход од 627,9 милиона евра, премашивши пола милијарде евра прихода по први пут од 2013. године, од када компанија послује под садашњим именом.
„Ер Србија је прошле године значајно порасла у односу на последњу претпандемијску 2019. годину. Та година остаје у историји, а нову историју пишемо сада. Прошле године увећали смо нашу мрежу за 23 нове дестинације и у једном тренутку летели на укупно 87 рута до 34 земље широм Европе, Северне Америке, Азије и Африке. У редовном и чартер саобраћају превезли смо укупно 4,19 милиона путника, што је трећи најбољи резултат у историји компаније дугој скоро 97 година“, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.
Удео трансферних путника, према његовим речима, порастао је на 40 одсто, са 35 одсто у 2022. години.
У наредним недељама и месецима, планирано је проширивање флоте „Ер Србије“, пре свега када је реч о регионалним авионима АТР 72-600, али и новим авионима за дуголинијски саобраћај ербас А330-200, који би требало да допринесу јачању тог вида саобраћаја и даљој експанзији, пренео је Танјуг.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала